Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Καλή παρουσία η εθνική μας
Στο Τάμπερε της Φινλανδίας φιλοξενήθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, στο οποίο μετείχε και η χώρα μας, έχοντας την καλύτερη παρουσία στο κόμπο, όπου η ομάδα μας- με την αθλήτρια του ΝΟΧ Αναστασία Μαλεκάκη (φωτ.), στη σύνθεσή της- κατέλαβε την 4η θέση.
Η Εθνική μας ήταν 5η στο προκριματικό, όμως στον τελικό τα κορίτσια (Μαρία-Έλλη-Λέλα Αλζιγκούζη-Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, Ευαγγελία Γιαλίδη, Ευαγγελία Κουτίδη, Αναστασία Μαλεκάκη, Ελένη Παπανδρέου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Δέσποινα Τζώρτσου και Κλεοπάτρα Βερώνη) τα πήγαν πολύ καλύτερα και συγκέντρωσαν 87.500 βαθμούς, μόλις 0.300 πίσω από την Ιταλία (87.800) που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε η Ρωσία με 92.400β και το ασημένιο η Ουκρανία με 90.600.
Όσον αφορά το ομαδικό, η Ελλάδα (με τις Μαρία-Έλλη-Λέλα Αλζιγκούζη-Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, Ευαγγελία Γιαλιδή, Ευαγγελία Κουτίδη, Ελένη Παπανδρέου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Τζώρτσου) κατατάχθηκε 5η (86.400β), ενώ τα μετάλλια πήραν Ρωσία (χρυσό – 92.300), Ουκρανία (ασημένιο – 90.500), Ισπανία (χάλκινο – 88.600) και 4η ήταν η Ιταλία (87.800).
Στον τελικό του σόλο, η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε την 5η θέση με 86.800 βαθμούς (πρώτη 4άδα: Τσιγκίρεβα – Ρωσία – 92.200, Ανανάσοβα – Ουκρανία – 90.700, Τσερούτι – Ιταλία – 88.100, Ρεκουενά – Ισπανία – 88.000), ενώ στο ντουέτο, οι Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη, έχοντας το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις διαγωνιζόμενες αθλήτριες, κατετάγησαν 5ες με 86.900 βαθμούς (Μίτεβα/Προκόφεβα -Ρωσία -92.200, Ανανάσοβα/Σαντούρκσα -Ουκρανία -90.500, Πονς/Ρεκουενά -Ισπανία -88.500, Τσερούτι/Φέρο -Ιταλία -88.200).
Κάνοντας τον απολογισμό της ελληνικής ομάδας, η αρχηγός της αποστολής στο Τάμπερε και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Ελένη Σταυρακοπούλου, δήλωσε: “Τα κορίτσια έκαναν τρομερή προσπάθεια, ως καινούργια ομάδα προσπάθησαν για το καλύτερο και στο κόμπο οι κοπέλες εκτέλεσαν το πρόγραμμα πολύ καλά και άξιζαν το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο χάσαμε λόγω… δημοσίων σχέσεων. Για το διάστημα που δούλεψε αυτή η ομάδα, από 18 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου, οι αθλήτριες τα πήγαν καλά, χωρίς βέβαια να λείψουν τα λάθη. Από τις 12 κοπέλες της Εθνικής, οι τέσσερις ανήκουν ηλικιακά στην ομάδα Comen, που θα αγωνιστεί στα Χανιά στα τέλη του μήνα στο μεσογειακό κύπελλο, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ αγωνίζονται και ως γυναίκες. Εχουμε δηλαδή οκτώ κορίτσια, πολύ μικρά σε ηλικία, μόλις 15-16 ετών, που φέτος, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, θα κληθούν να μετάσχουν σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Το ευρωπαϊκό νεανίδων που έγινε τώρα, το ευρωπαϊκό γυναικών στις αρχές Αυγούστου στη Βουδαπέστη και το παγκόσμιο νεανίδων στα μέσα Αυγούστου στην Ινδιανάπολη”.

Στον Πανακρωτηριακό συνεχίζει
ο Ανδρ. Παπαδομανωλάκης

Με χθεσινή του ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Πανακρωτηριακός Α.Ο. κάνει γνωστή και επίσημα τη συνεργασία με τον Ανδρέα Παπαδομανωλάκη για τη νέα αγωνιστική σεζόν και ο πολύπειρος μέσος θα παίξει με τα “μαυροκόκκινα” για τουλάχιστον μια χρονιά. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία του ακρωτηριανού Ομίλου και με την εταιρεία αθλητικών είδων “HUMMEL”, τόσο για την πρώτη ομάδα, όσο και για τα τμήματα των ακαδημιών.
Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα γίνει στις 26 Ιουλίου και την επομένη αρχίζει η προετοιμασία. Στα μεταγραφικά πλάνα του Πανακρωτηριακού βρίσκονται ακόμη δυο ποδοσφαιριστές (ένας σέντερ φορ, που έπαιζε πέρυσι στο περιφερειακό με σωματείο του νομού μας και ένας κεντρικός αμυντικός), αλλά και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Σεληνιωτάκη.
ΑΥΡΙΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ: Η επαναληπτική γενική συνέλευση του Απόλλωνα θα γίνει αύριο (8μμ, στα γραφεία του συλλόγου, στον Άγιο Ιωάννη), για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΝΟΧ
στο κανόε καγιάκ σπριντ

Ακόμη μια διάκριση για το τμήμα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σπριντ, που διεξήχθη στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σχινιά. Ο ΝΟΧ κατέκτησε 17 χρυσά, 2 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια, ενώ τη 2η θέση πήρε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (με 16, 10 και 2) και την 3η ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (με 12, 9 και 6). Περισσότερα για τη διοργάνωση σ’ επόμενο φύλλο.

Καλή παρουσία ο Κύδωνας
σε αγώνες άρσης βαρών

Στο πρωτάθλημα “Μικρών Κρατών” της Ευρώπης που διεξήχθη στη Λεμεσό της Κύπρου και αφορούσε κράτη με πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο, η διοργανώτρια χώρα είχε προσκαλέσει -εκτός συναγωνισμού- και την εθνική μας ομάδα, με την οποία αγωνίστηκαν ένας αθλητής και μια αθλήτρια του Α.Ο. Κύδων, τους οποίους συνόδευε ο προπονητής του χανιώτικου Ομίλου, Μιχάλης Τζαμπαζάκης.
Ο Μανώλης Μαριανάκης μετείχε στα 69κ και με σύνολο 275κ (130-145) σημείωσε την 5η επίδοση, ενώ η Βικτωρία Πατεράκη πήρε μέρος στα 75κ και πέτυχε την 7η επίδοση, με 135κ (60-75).
Καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης (με βάση τα ποσοστά επί του παγκόσμιου ρεκόρ κάθε κατηγορίας), αναδείχθηκε ο Δαβίδ Καβελασβίλι του Υπερίωνα Τούμπας, οποίος στην κατηγορία των 94κ, σήκωσε συνολικά 350κ (155-195).
Επόμενες διεθνείς διοργανώσεις για τους αθλητές-τριες της εθνικής μας ομάδας είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών (τον Σεπτέμβριο) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (U20) – νέων (U23) που θα γίνει τον Νοέμβριο.

Με δυο σκάφη ο ΝΟΧ στο 47ο
ιστιοπλοϊκό ράλι Αιγαίου

Αρχίζει την Παρασκευή 16 Ιουλίου -από το Φάληρο- το 47ο διεθνές ιστιοπλοϊκό ράλι Αιγαίου, το οποίο μετά από διαδρομή συνολικής αποστάσεως 410 ν.μ. (στην περιοχή Κυκλάδων και Δωδεκανήσων) θα ολοκληρωθεί στο Σούνιο, την Κυριακή 25 Ιουλίου. Σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό αθλητικό γεγονός τα Χανιά θα δώσουν και φέτος το παρόν με δύο σκάφη του Ν.Ο. Χανίων. Πρόκειται για το “Κορμοράνος” (στην 27η συμμετοχή του) με κυβερνήτη τον επίτιμο πρόεδρο του ΝΟΧ Ντίνο Μανιουδάκη (που έχει πλήρωμα τους Αρ. Κοτόπουλο, Δημ. Γαγάρα, Αθ. Χασαπόπουλο, Λευτ. Αμοιραλή και Γρ. Παπαδάκη) και το “Αλμύρα”, με κυβερνήτη τον Δημ. Ναναδάκη και πλήρωμα τους Γιώργο Αλιφιέρη, Γεωργία Φραγκιαδάκη, Χρήστο Πατεράκη και Κώστα Λεβεντάκη.
Διοργανωτής είναι ο Πανελλήνιος Ομιλος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας, οι ιστιοδρομίες θα γίνουν στις διαδρομές Φάληρο – Πάρος – Νίσυρος – Κουφονήσι – Σούνιο, ενώ προβλέπεται συμμετοχή 40-45 σκαφών μεταξύ των οποίων -όπως κάθε χρόνο- θα είναι και πληρώματα από άλλες χώρες. Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, σε επίσημη εκδήλωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, στον Πειραιά, θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα