Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τρελό πανηγύρι στήθηκε σε όλη την Ισπανία μετά το σφύριγμα της λήξης του Άγγλου διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ στον προχθεσινό τελικό.
Το… πάρτι κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ με την άφιξη των «ηρώων» και τη γνωστή… βόλτα με ανοιχτό πούλμαν και τις τιμές από τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό.
Η ισπανική ομάδα, η νέα πρωταθλήτρια κόσμου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» στην Μαδρίτη με απευθείας πτήση από την Νότια Αφρική. Το Airbus, IB2801 Isaac Albeniz, έφτασε στην πρωτεύουσα και αμέσως φάνηκαν σημαίες των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών και πανό που έγραφαν «περήφανοι πρωταθλητές. Ο πρώτος… χαιρετισμός έγινε με νερό, όπως φαίνεται και στο gallery, σλόγκαν έγινε το «Καλωσήρθατε σε μία ευτυχισμένη χώρα, ευχαριστούμε». Λίγο αργότερα οι πόρτες του αεροσκάφους άνοιξαν και πρώτος βγήκε ο Ικερ Κασίγιας κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο.
Φυσικά ο θρίαμβος της Ισπανίας απασχόλησε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι οποίες εξυμνούν το επίτευγμα της εθνικής ομάδας.
«Η Ισπανία μας… από εδώ ως την αιωνιότητα» αναφέρει η «El Mundo», ενώ η «El Pais» αφήνει την εικόνα με τον Ίκερ Κασίγιας να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο να μιλήσει μόνη της αναφέροντας απλά «Πρωταθλητές κόσμου».
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τον αγώνα παρακολούθησαν 15,6 εκατ. Ισπανοί, ενώ το «χρυσό» γκολ του Άντρες Ινιέστα μονοπωλεί στα τηλεοπτικά κανάλια από χθες το πρωί.
Ο μέσος της Μπαρτσελόνα και ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο… Άγιος Ίκερ, όπως τον αποκαλούν οι Ισπανοί, βρίσκονται στο επίκεντρο των αποθεωτικών σχολίων, με τον πρώτο να δέχεται τα εύσημα για το ιστορικό γκολ που σημείωσε και τον Κασίγιας για τις εκπληκτικές επεμβάσεις του απέναντι στον Άριεν Ρόμπεν, που κράτησαν ζωντανή την Ισπανία κατά τη διάρκεια του αγώνα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα