Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ:

Ρεπορτάζ:
Γιάννης H. Κάκανος
www.yanniskakanos.gr
ghk@otenet.gr

Ο Σύλλογος Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης “Χρυσοπηγή”, αν και νεοσύστατος, κατόρθωσε
μέσα σε δύο χρόνια να γίνει ιδιαίτερα γνωστός εξαιτίας της πολυποίκιλης δραστηριότητας που αναπτύσσουν τα μέλη του, υπό την καθοδήγηση της προέδρου κυρίας Στέλλας Χαριτάκη – Γκοζάνη.
Στη φετινή ετήσια έκθεση, εντός του παλιού Τελωνείου Χανίων που διήρκησε τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι να θαυμάσουν καλλιτεχνικές χειροτεχνίες, ενώ παράλληλα γεύτηκαν παραδοσιακά κεράσματα προσφορά μελών αυτού του δραστήριου πολυσυζητημένου Συλλόγου.
Με αποκορύφωμα της ετήσιας έκθεσης, το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά τον αγιασμό που τέλεσαν ιερείς της ιστορικής ενορίας Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας με κατάμεστη από κόσμο την τεράστια αίθουσα της πρώην αναφερόμενης δημόσιας υπηρεσίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους επώνυμους και ανώνυμους, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Στέλλα Χαριτάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι μαζί με τις χειροτεχνίες των μεγάλων, υπήρχαν και δημιουργίες με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια με θέμα το περιβάλλον. Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν οι καλλιτέχνες της Παραδοσιακής Κρητικής Μουσικής Βαγγέλης και Γιώργος Νικολουδάκης, χόρεψαν χορευτές από τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης» του Κώστα Μπούτζουκα, από τον Σύλλογο «Μετερίζι» του Λευτέρη Νταγκουνάκη και της Πόπης Φραγκιουδάκη, από την παραδοσιακή παρέα Μουρνιών «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Στέλιου Τσιτσιριδάκη. Μικρασιατικοί χοροί παρουσιάστηκαν από την αδελφότητα Μικρασιατών νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» σε συνεργασία με τον χορευτικό Σύλλογο «Αροδαμός» της Άννας Πατεράκη και Ποντιακοί χοροί από το Σύλλογο Ποντίων Χανίων «Παναγία Σουμελά»”. Πριν αρχίσει το πρόγραμμα χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Μαν. Σκουλάκης, ο αντινομάρχης Μαν. Φραγκάκης και ο αντιδήμαρχος Χανίων Ευαγγ. Σαματάς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα