Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΑ 76 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ

Λονδίνο
Ανοδικά και κοντά στα 76 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά τις νέες, αισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάκαμψη και την αύξηση της ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις πρωινές συναλλαγές χθες, η τιμή του ελαφρού αργού για προθεσμιακά συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κατέγραφε άνοδο κατά 30 σεντς στα 75,74 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ ήταν επίσης ενισχυμένη κατά 33 σεντς στα 75,04 δολάρια.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάκαμψη το 2010, παρά τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η κρίση του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ, ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης θα φτάσει στο 4,6% από 4,2% που είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο. Το Ταμείο διατήρησε τις προβλέψεις του για το 2011 , εκτιμώντας ότι η αύξηση θα κινηθεί στο 4,3%.
Η αγορά πετρελαίου ενισχύθηκε επίσης από την εβδομαδιαία αναφορά του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, που έδειξε μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού.
“Οι οικονομικές προοπτικές δεν είναι τόσο άσχημες όσο υπέθεταν ορισμένοι”, τονίζει ο Τζον Χίγκινς, αναλυτής της Capital Economics.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα