Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ
Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο πήρε ο Μιλτιάδης Έβερτ
Αθήνα
Λίγες ώρες χρειάστηκε τελικά να μείνει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Ο κ. Έβερτ μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου προχθές, με συμπτώματα δυσφορίας. Αμέσως υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα της ίδιας μέρας πήρε εξιτήριο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ
Καθυστέρηση στην αξιοποίηση
των αγροφυλάκων
Αθήνα
Για καθυστέρηση στη μετακίνηση των αγροφυλάκων στις Δασικές Υπηρεσίες εγκαλεί την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου, «οι Δασικές Υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες, καθώς οι προβλεπόμενες οργανικές τους θέσεις είναι κενές σε ποσοστό 60%» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. Σε μία περίοδο έντονης δημοσιονομικής δυσπραγίας, η ενίσχυση νευραλγικών υπηρεσιών για την προστασία του δασικού μας πλούτου, χωρίς μάλιστα πρόσθετη επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, είναι η μοναδική ενδεδειγμένη λύση, εάν πραγματικά υπάρχει η βούληση για την προστασία των δασών» προσθέτει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Ο Ν. Σοφιανός υποψήφιος
για τον Δήμο Αθηναίων
Αθήνα
Την υποψηφιότητα που θα στηρίξει για τον δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Πρόκειται για τον Νίκο Σοφιανό, πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και νυν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ. Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) ανακοίνωσε, επίσης, τους υποψηφίους?αντιπεριφερειάρχες Αθηνών του ΚΚΕ. Υποψήφια για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών είναι η δικηγόρος Ελένη Ζαφειρίου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Υποψήφιος για το Νότιο Τομέα Αθηνά είναι ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και?στέλεχος του ΠΑΜΕ Χρήστος Κατσώτης. Υποψήφια του Βορείου Τομέα Αθηνών είναι η συνδικαλίστρια της ΟΤΟΕ Αλεξάνδρα Μπάλου, ενώ υποψήφιος του Δυτικού Τομέα Αθηνών είναι το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ Γιώργος Πέρρος.

ΑΠΟ ΤΟΝ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ
Προτάσεις για αλλαγές
στον κανονισμό της Βουλής
Αθήνα
Σειρά αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής πρότεινε ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του Κοινοβουλίου και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτό. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται αλλαγές στον θεσμό της ασυλίας, εναρμόνιση του συνταξιοδοτικού των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου με τις αλλαγές που επέρχονται στο αντίστοιχο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, προσλήψεις προσωπικού στη Βουλή μέσω του ΑΣΕΠ κ.ά. Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή.
Ειδικότερα, ο κ. Πετσάλνικος προτείνει υποχρεωτικό στάδιο δημόσιας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση στη Βουλή κάθε νομοσχεδίου, υποχρεωτική σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων της εφαρμογής του, καθιέρωση διπλής ανάγνωσής του στις Επιτροπές της Βουλής, αλλά και απαγόρευση κατάθεσης τροπολογιών πέραν της 2ας μεσημβρινής της Παρασκευής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα