Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:

Αθήνα
Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πετύχει σε αυτή την προσπάθεια εξέφρασε
ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος στη Βουλή, ο οποίος με αιχμή την ψήφιση του Ασφαλιστικού με ευρεία πλειοψηφία, είπε ότι “σήμερα κάνει τον γύρο
του κόσμου ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να επιστρέψει στον δρόμο της αξιοπιστίας ευημερίας, να λύσει τα προβλήματά της, έκανε ότι μπορούσε
για να προσαρμόσει τα δεδομένα του ασφαλιστικού της προβλήματος”.
“Τα μηνύματα που εκπέμπουμε στο διεθνές στερέωμα είναι επιτέλους μηνύματα θετικά”, είπε χαρακτηρίζοντας «τελείως άκαιρη» την πρόταση για δημοψήφισμα στην τραγική περίσταση που περνάει η Ελλάδα.
Τόνισε ότι για πρώτη φορά πολιτική ηγεσία που έκανε κινήσεις αλληλεγγύης για την επόμενη γενιά είναι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία -ανέφερε μεταξύ των άλλων κινήσεών της- μετά την πίστωση 580 εκ. ευρώ του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών θα καταθέσει και φέτος το 4% του εισπραττόμενου Φ.Π.Α. έτσι ώστε σε μερικά χρόνια να έχει μερικά δις τα οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει αργότερα. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης βοηθάει εξ αντικειμένου τους επόμενους, υπογραμμίζοντας ότι θα φροντίσει η κυβέρνηση να είναι βραχεία η περίοδος.
«Δεν είναι όλα αυτά το μέγιστο που θα θέλαμε. Είναι το μέγιστο που μπορούμε», είπε. Με πρίσμα την επίγνωση των δυσκολιών της χώρας, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι έχει την υποχρέωση να αναπτύξει προγράμματα που προσπαθούν να στηρίξουν τους νέους, τους ανέργους με εμπράγματο αποτέλεσμα, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν πολλά τέτοια.
Τέλος απαντώντας στον Α. Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι περιέπεσε σε «ατόπημα ανάξιο της ιδιότητας αρχηγού κόμματος» καθώς -όπως είπε- αναφερόμενος απλώς σε δημοσίευμα «θεώρησε ότι μια ομιλία του είχε σκοπό να προωθήσει κάποιο ιδιωτικό κολέγιο». Ο κ. Λοβέρδος είπε πως επρόκειτο για εκδήλωση μιας οργάνωσης από την Θεσσαλονίκη της βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, για την δωρεά οργάνων, καθώς ο ίδιος είναι δωρητής οργάνων, με χορηγό την Τράπεζα Κύπρου ενώ δεν υπήρχε πουθενά οποιαδήποτε σχέση με ιδιωτικό κολέγιο.
«Πρέπει να ντρέπεται για αυτό που έκανε σήμερα» είπε ο κ. Λοβέρδος για τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε πως «για καλή του τύχη» το ΙΚΑ σε σχέση με το συγκεκριμένο κολέγιο είχε κάνει πολύ πριν τα δημοσιεύματα την δουλειά του και είχε εντοπίσει χωρίς καμία ανάμειξη πολιτικής ηγεσίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ΙΕΚ. «Η στοχοποίηση όταν είναι πολιτική μπορεί να γίνει κι ανεκτή, όταν η σύγκρουση είναι οριακή, αλλά η προσωπική στοχοποίηση με συκοφαντίες χαρακτηρίζει το πρόσωπο που επιδίδεται σε αυτή» κατέληξε.
Υπερψηφίστηκε το νέο Ασφαλιστικό
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κατά την ψηφοφορία επί της αρχής, επί συνόλου 298 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο έλαβε 159 θετικές ψήφους, 137 αρνητικές, ενώ υπήρξαν και δύο ψήφοι «παρών», από τους ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου.
Υπενθυμίζεται πως υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι ανεξάρτητοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εναντίον του τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Σακοράφα.
Στην κατ? άρθρο ψηφοφορία, η Ν.Δ. υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε μόνο τα άρθρα 17 και 73. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφισαν όλα. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52 και είπε παρούσα στο 75.
Παρών δήλωσαν για όλα τα άρθρα οι ανεξάρτητοι Κώστας Κιλτίδης Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, ενώ όχι σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας, Χρήστος Παπουτσής, θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής που θα παρακολουθεί την πορεία του ασφαλιστικού καλώντας τον πρόεδρο της βουλής να την συμπεριλάβει στην τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής που θα γίνει τις επόμενες μέρες από την ολομέλεια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόταση αρκεί όμως όπως παρατήρησε το έργο της επιτροπής να το λαμβάνουν υπόψη τους οι υπουργοί.
Υπόνοιες Π. Καμμένου
για πλαστογράφηση
της επιστολικής ψήφου του
Στο μεταξύ, υπόνοιες ότι η επιστολική ψήφος του ή η υπογραφή του στην ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλαστογραφήθηκαν άφησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Στην επιστολή προς τον κ. Πετσάλνικο ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι δεν υπερψήφισε με το σύστημα της επιστολικής ψήφου, ως ευρισκόμενος στο εξωτερικό, κανένα από τα άρθρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, διότι θεωρεί ότι το ίδιο το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, αφού δεν ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής, όπως απαιτείται για διεθνείς συμφωνίες που παραχωρούν εθνική κυριαρχία.
Στελέχη της ΚΟ της ΝΔ υποβάθμισαν το θέμα τονίζοντας ότι η ΝΔ τάχθηκε υπέρ 26 άρθρων για δύο εκ των οποίων (17 και 43) έγινε ονομαστική ψηφοφορία και καταψήφισαν όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα