Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ:

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι «έχουμε γκρεμίσει σχεδόν όλα τα πρότυπα και όλα τα όνειρα των νέων» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη νεολαία, μετά από πρωτοβουλία της Αλ. Παπαρήγα. «Η χώρα δημιουργεί ανασφάλεια στους νέους», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η κρίση προκαλεί μεγάλες αλλαγές για τη νεολαία αλλά τα προβλήματα των νέων δεν είναι μόνο οικονομικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «μισογκρεμισμένα πρότυπα. Πρότυπα που γκρεμίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η νεολαία έχει ανάγκη πρότυπα, αρχές και προοπτική, για να μην αισθάνεται σαν «καρυδότσουφλο στο πέλαγο».
«Η χώρα δημιουργεί ανασφάλεια στους νέους της. Τα παιδιά θέλουν να ξενιτευτούν. Όχι για σπουδές λίγων χρόνων, αλλά για να ριζώσουν στο εξωτερικό», τόνισε.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στα στοιχεία από τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις σχολές που επιλέγουν οι νέοι, λέγοντας ότι «θυσιάζουν τις φιλοδοξίες τους και υποβαθμίζουν τα όνειρά τους, γιατί οι οικογένειές τους δεν αντέχουν οικονομικά να τα στείλουν στην επαρχία». Έτσι, προτιμούν ένα ΤΕΙ κοντά στο τόπο διαμονής τους, παρά ένα ΑΕΙ μακρύτερα, ανέφερε.
Η κυβέρνηση λέει ότι κόπτεται, αλλά στην πράξη έδειξε το πραγματικό της ενδιαφέρον, αποφασίζοντας ο μισθός των νεοπροσλαμβανομένων να είναι στα 592 ευρώ, παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι το πότε θα πάρει σύνταξη ο νέος αλλά πότε θα καταφέρει να ξεκινήσει να εργάζεται».
«Η δική μας γενιά πρέπει να μετανιώνει για τα πάντα. Κλέψαμε από τα παιδιά το όνειρο, από τη χώρα το μέλλον και για να εξιλεωθούμε πρέπει να αλλάξου με τα πάντα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Σε ό,τι αφορά τα ρουσφέτια, για τα οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς είπε πως «η μονιμοποίηση 35.000 συμβασιούχων, που παρανόμως είχε προσλάβει το ΠΑΣΟΚ και κρατούσε επί χρόνια σε ομηρεία είναι το μεγαλύτερο ρουσφέτι για τη νομιμοποίηση των χιλιάδων δικών σας ρουσφετιών». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Παιδείας και τον «πόλεμο, που αντιμετώπισε».
Δευτερολογία
Σαμαρά
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία απέδωσε πανικό και αμηχανία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ποτέ δεν έθεσε ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το μνημόνιο της τρόϊκας αλλά σε ιδιωτικό νομικό γραφείο του Λονδίνου.
«Δεν σας κατηγορώ ότι καταφύγατε στις υπηρεσίες ξένου νομικού οίκου, αλλά όχι να το μπερδεύετε με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι το ίδιο, αφού η ΝΔ ήταν που νομιμοποίησε το μεγαλύτερο ρουσφέτι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με τη μονιμοποίηση των 35.000 συμβασιούχων το 2004, ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα ήταν που απέλυσε τους λίγους συμβασιούχους που προσέλαβε η ΝΔ.
Έκανε λόγο ακόμη για πελατειακή νοοτροπία της κυβέρνησης, όταν «ελληνοποιούνται» μετανάστες και την ίδια ώρα στερείται το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους. Μάλιστα, για τη μη ψήφιση του σχετικού εκτελεστικού νόμου του Συντάγματος, είπε ο κ. Σαμαράς, υπήρξε χθες καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο του Στρασβούργου.
«Μιλάτε εσείς ότι κάνετε ανατροπές, όταν λέγατε πριν από τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν και φτάσαμε στα σημερινά» είπε ο κ. Σαμαράς, επιμένοντας ότι εκείνα τα οποία απαιτούνται είναι ισχυρότατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Ολοκληρώνοντας, ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε ότι δεν μπορεί μία κυβέρνηση σε ώρα κρίσης να δίνει για όλα τη στερεότυπη απάντηση ότι φταίει η ΝΔ και να πετροβολά ο ένας τον άλλο. «Μια πανικόβλητη κυβέρνηση της ώρα της κρίσης είναι ό,τι το χειρότερο», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα