Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Την έντονη αντίδραση των Δικηγόρων των Χανίων προκάλεσε η δεύτερη θετική εισήγηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Ποντικάκης, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις εν μέσω του καλοκαιριού.
Παράλληλα επεσήμανε ότι εάν χρειαστεί θα ασκηθεί πίεση στους υποψήφιους να απέχουν από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και να ισχύσει το Πρωτόκολλο Τιμής από τους βουλευτές του νομού.
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Με πλειοψηφία 44 υπέρ και μόλις 3 κατά η Ολομέλεια του Ανώτατου δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα στοιχεία για την ίδρυση Eφετείου Aνατολικής Κρήτης είναι επίκαιρα και πως η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο θα συμβάλει σημαντικά στην έγκαιρη απόδοση της Δικαιοσύνης και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο Εφετείο.
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σε όσους υποστηρίζουν ότι το θέμα βρίσκεται πλέον χωρίς τυπικά προσκόμματα στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και πως μέχρι τέλος του μήνα η απόφαση θα βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ποντικάκης επισημαίνει: “τα ίδια υποστήριζαν και την προηγούμενη φορά ότι δηλαδή δεν υπάρχουν τυπικά προσκόμματα για να γίνει αυτό το ρουσφέτι. Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη και ο Υπουργός πρέπει να την λάβει σοβαρά υπόψιν του. Όσο για τη δεύτερη θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για μας ήταν αναμενόμενη καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των Δικαστών ήταν οι ίδιοι που γνωμοδότησαν θετικά και το 2008.
Η γνωμοδότηση, την οποία θα έχουμε στα χέρια μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, δεν απαντάει στα σημεία που έθεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να δημιουργηθούν τα τέσσερα νέα εφετεία.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου γνωμοδοτεί υπέρ τις ίδρυσης των τεσσάρων νέων εφετείων είναι απαράδεκτη με δεδομένο την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη με: κενές οργανικές θέσεις Εφετών, Δικαστών, υπαλλήλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 2.500 χιλιάδες δικαστικοί υπάλληλοι μόνο είναι οι κενές οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα τα Δικαστήρια να υπολειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν νέα Εφετεία”.
“Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στο Καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την διάσπαση και ουσιαστικά την διάλυση του σημερινού Εφετείου. Επιμένουμε ότι το Εφετείο πρέπει να στελεχωθεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί. Άλλωστε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους, παρά τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Το θέμα δεν είναι δικαστικό είναι καθαρά πολιτικό” επεσήμανε ο κ. Ποντικάκης.
“Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον Υπουργό και την Κυβέρνηση μέσω πίεσης που θα ασκήσουμε ακόμα και στους υποψήφιους στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακές το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα θα ζητήσουμε να απέχουν οι Χανιώτες υποψήφιοι από τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές που γίνονται το Νοέμβριο αλλά και να ισχύσει το Πρωτόκολλο Τιμής το οποίο έχουν υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσουν οι βουλευτές του νομού. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία που γίνεται εδώ και δέκα χρόνια εις βάρος των Χανίων με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε συνεχή κόντρα με τους Ηρακλειώτες”, κατέληξε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα