Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

“Απογειωμένες” είναι οι τιμές στα κυλικεία που λειτουργούν στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, ενώ την ίδια στιγμή τα τοπικά προϊόντα απουσιάζουν από τα ψυγεία των καταστημάτων.
Επειτα από καταγγελία αναγνώστριας των “Χ.Ν.”, η οποία ανέφερε ότι διαπίστωσε μεγάλη διαφορά στην τιμή των παγωτών, πραγματοποιήσαμε χθες μια έρευνα αγοράς.
Όπως προέκυψε από τη σύγκριση των τιμών του αεροδρομίου με καταστήματα στο κέντρο των Χανίων, οι τιμές στο αεροδρόμιο όχι απλώς είναι “τσιμπημένες” αλλά “ίπτανται” συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει στην πόλη…
Για την ακρίβεια αγοράσαμε χθες από το κατάστημα “Everest Olympic Catering” του αεροδρομίου ένα μπουκαλάκι νερό “Lyttos” 750 ml, ένα παγωτό ξυλάκι “Boss – classic”, έναν φρέντο καπουτσίνο και μια μπαγκέτα χωριάτικη (με φέτα) της εταιρείας “Everest”.
Ο λογαριασμός που κληθήκαμε να πληρώσουμε ήταν συνολικά 12,50 ευρώ!
Κι αυτό διότι, όπως διαπιστώσαμε από την απόδειξη, ο καφές φρέντο καπουτσίνο χρεώνεται 4,50 ευρώ, η μπαγκέτα άλλα 4,50 ευρώ, το νερό 0,70 ευρώ και το παγωτό ξυλάκι 2,80 ευρώ!
Θέλοντας να διαπιστώσουμε αν υπάρχει διαφορά με άλλο κατάστημα τυποποιημένων προϊόντων, που λειτουργεί στο αεροδρόμιο, ψωνίσαμε από εκεί ένα σάντουιτς με ζαμπόν, ένα νερό “Aquavita” 750 ml και ένα παγωτό “Magic classic” (το κατάστημα δεν διαθέτει καφέδες).
Για τα προϊόντα αυτά πληρώσαμε συνολικά 5,80 ευρώ, αφού το νερό είχε 0,70 ευρώ, το σάντουιτς 1,70 ευρώ και το παγωτό 3,40 ευρώ!
Λίγο αργότερα οδηγηθήκαμε στο κέντρο των Χανίων για να αγοράσαμε τα ίδια προϊόντα και να προχωρήσουμε σε συγκρίσεις.
Από δύο περίπτερα ψωνίσαμε τα ίδια ακριβώς παγωτά αλλά με αισθητά χαμηλότερες τιμές. Ειδικότερα, για το “Boss – classic” πληρώσαμε μόλις 1,60 ευρώ αντί για 2,80 ευρώ στο αεροδρόμιο, ενώ για το “Magic classic” δώσαμε 1,80 ευρώ αντί για 3,40 ευρώ που είχαμε δώσει νωρίτερα!
Στη συνέχεια, από δύο διαφορετικά κεντρικά καταστήματα, αγοράσαμε καφέ φρέντο καπουτσίνο, που τον πληρώσαμε στο μισό της τιμής του αεροδρομίου, δηλαδή 2,20 και 2,40 ευρώ αντίστοιχα, αντί για 4,50 ευρώ στο “Δασκαλογιάννης”.
Επίσης, προμηθευτήκαμε νερό “Samaria” 0,75 ml με 0,50 ευρώ αντί για 0,70 ευρώ στο αεροδρόμιο, ενώ η χωριάτικη μπαγκέτα (με φέτα) έκανε μόλις 2,40 ευρώ αντί για 4,50 ευρώ που την πληρώσαμε στον αερολιμένα.
Εκτός, όμως, από τη μεγάλη διαφορά στις τιμές αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ψυγεία με τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα νερά των καταστημάτων του αεροδρομίου απουσιάζουν εντελώς τα αντίστοιχα τοπικά προϊόντα.
Πράγμα που σημαίνει, οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες, οι οποίοι περνάνε καθημερινά από τον χώρο του αεροδρομίου όχι μόνο καλούνται να χρυσοπληρώσουν τον καφέ , το σάντουιτς ή το παγωτό που αγοράζουν, περιμένοντας να αναχωρήσουν ή μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο τους αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα προϊόντα που παράγουν τα Χανιά.
Προϊόντα άλλωστε, τα οποία δεν υστερούν σε τίποτα από τα εκείνα των πολυεθνικών.
Δεδομένου ότι κάθε αεροδρόμιο γεννά τις πρώτες και αφήνει τις τελευταίες εντυπώσεις για έναν τόπο σε έναν επισκέπτη, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς τι σκέψεις προκαλούν όλα τα παραπάνω σε όσους επιλέγουν τα Χανιά…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα