Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
Στο νοσοκομείο ο Μιλτιάδης Έβερτ
Στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, μεταφέρθηκε χθες ο Μιλτιάδης Έβερτ, με πόνους στην πλάτη. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νοσηλεύεται στον πέμπτο όροφο του Ιπποκράτειου, στο καρδιολογικό τμήμα και οι γιατροί ζήτησαν γενικές καρδιολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, αν και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σύμφωνα με τους γιατρούς δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

ΣΤΟN ΒΟΛΟ
Εντοπίστηκε κύκλωμα
δουλεμπόρων
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων βρίσκεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Λιμενικοί προχώρησαν την Τετάρτη στη σύλληψη 18 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα του κυκλώματος, καθώς και πέντε διακινητών.
Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι 18 μετανάστες φέρεται να ταξίδεψαν οδικώς με το υπεραστικό ΚΤΕΛ από Αθήνα χθες το πρωί. Λιμενικοί μετά από πληροφορία έστησαν μπλόκο στο χώρο άφιξης των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Βόλο, συλλαμβάνοντας τους μετανάστες κατά την αποβίβασή τους.
Δύο από τους διακινητές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποτελούν μέλη πληρώματος πλοίου, που είχε δέσει στο λιμάνι του Βόλου και φέρεται να περίμεναν τους μετανάστες, προκειμένου να ταξιδέψουν με προορισμό την Ιταλία, όπως τους είχαν υποσχεθεί.
Οι άλλοι τρεις διακινητές, μέλη του ίδιου κυκλώματος «πώλησης ελπίδας» σε μετανάστες, φέρεται να ταξίδεψαν στο Βόλο από την Αθήνα με αυτοκίνητο.
Οι έρευνες συνεχίζονταν ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Οι μετανάστες έκαναν χρήση πλαστών εγγράφων και εξετάζονται οι «πηγές» από τις οποίες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τα χαρτιά-μαϊμού.

ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
“Δίδυμη” επιτυχία
από τη Σκιάθο
“Δίδυμη” ήταν η επιτυχία για τη Σκιάθο, καθώς οι αδελφές Βάσω και Μικαέλα Μαχαίρα αναδείχθηκαν πρώτες στο σχολείο τους, αλλά και συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία.
Η Βάσω συγκέντρωσε 18.600 μόρια, ενώ η Μικαέλα 18.100. Και οι δύο προσανατολίζονται σε Πολυτεχνικές Σχολές, ενώ ο Σεπτέμβριος θα τις βρει φοιτήτριες σε κάποια πόλη της χώρας, αλλά πάντα θα είναι μαζί.
«Δεν διαβάζαμε μαζί, όμως όταν είχαμε απορίες, ρωτούσε η μία την άλλη. Περισσότερο συνεργαζόμασταν στα μαθήματα. Πολλοί μας συγκρίνουν, όμως, μεταξύ μας δεν υπάρχει ανταγωνισμός», είπαν οι δίδυμες αδελφές.
Οι ίδιες χαίρονται που θα μετακομίσουν μαζί στην πόλη που θα περάσουν τη φοιτητική τους ζωή, καθώς, όπως σημείωσε η μητέρα τους, «μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ
“Χάκεψαν” ιστοσελίδα
του Δήμου
Σε μια πρωτοποριακή και έξυπνη διαμαρτυρία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κάλαμου Αττικής, καθώς «χάκεψαν» την ιστοσελίδα του δήμου, για να δείξουν και μέσω Διαδικτύου την αντίθεσή τους σε αυτό που υφίστανται.
Συγκεκριμένα το μήνυμα που υπήρχε στη σελίδα χτες, ανέφερε:
«Αγαπητέ Επισκέπτη, Συγγνώμη που δεν βλέπετε αυτή την στιγμή την ιστοσελίδα του Δήμου Καλάμου Αττικής. Αυτό συμβαίνει γιατί χάσαμε την υπομονή μας να περιμένουμε την πληρωμή μας δύο χρόνια έως τώρα. Για να σας αποζημιώσουμε για την επίσκεψη στην ιστοσελίδα, σας προβάλουμε το ακόλουθο παραδοσιακό – χιουμοριστικό video (που σε εμάς που παρακολουθούμε τοπικό Τύπο όλο και κάτι θυμίζει από Δημοτικό συμβούλιο). Αξίζει να το δείτε μέχρι το τέλος…».

ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Κατέλαβαν τη Δ.Ο.Υ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κατέλαβε στις 07:00 χθες το πρωί την είσοδο της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας. Στην κατάληψη πήραν μέρος αρκετοί έμποροι, μέλη του συλλόγου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Υδραυλικών Αμαλιάδας αλλά και του Συλλόγου Κομμωτών Ηλείας. Η κατάληψη έληξε ειρηνικά στις 09:30. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συζητήθηκαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από τις καταστροφικές για την ανάπτυξη, αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών, όπως η διάλυση της δημόσιας ασφάλισης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα