Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Λευκωσία
Η Κομισιόν θα καλέσει τους εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο καθώς και τις χώρες που ενδιαφέρονται ή σχετίζονται με το πρόβλημα, να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ανοίγματος του λιμανιού της Αμμοχώστου, δήλωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, έθεσε στον Επίτροπο, την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια που πρότεινε το άνοιγμα και την παράδοση στον ΟΗΕ του λιμανιού της Αμμόχωστου, ρωτώντας τον κ. Φούλε, για το ποια είναι η αντίδραση του σ? αυτή την πρόταση του προέδρου Χριστόφια.
Απαντώντας στην ερώτηση του Κ. Χουντή, ο Επίτροπος Φούλε είπε ότι υπάρχει ένας αριθμός θεμάτων τα οποία βρίσκονται, άμεσα ή έμμεσα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του Κυπριακού. Υπάρχουν, πρόσθεσε, και άλλα θέματα τα οποία πιθανότατα δεν έχουν τεθεί άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά είναι αλληλοσχετιζόμενα. Ενα από αυτά, είναι και το θέμα της Αμμοχώστου, πρόσθεσε. “Ο ρόλος της Κομισιόν είναι να καλέσει και τα δύο μέρη και τις χώρες που ενδιαφέρονται ή συνδέονται με το πρόβλημα, να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εξευρεθεί μια λύση”.
Να είναι, πρόσθεσε δημιουργικοί στην εξεύρεση λύσης. “Εάν είναι αποτελεσματικοί στην εξεύρεση λύσης του συγκεκριμένου προβλήματος επίσης (Αμμόχωστος), τότε η Κομισιόν θα τη στηρίξει”. Αλλιώς, κατέληξε, ελπίζουμε πάρα πολύ ότι το θέμα που θέσατε θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί στο πλαίσιο των συνολικών συνομιλιών για τη συνολική διευθέτηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα