Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα
Ο σοβαρός τραυματισμός ενός άνδρα, σκίασε την ειρηνική πορεία χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα, τα οποία ακολουθούσαν στην ουρά της πορείας, επιτέθηκαν σε τρεις διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από αυτούς σοβαρά στο κεφάλι.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί χώρισαν τους εμπλεκόμενους και κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο, όμως, έκανε τουλάχιστον 20 λεπτά για να φτάσει στο σημείο. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Στην απεργία συμμετείχαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ και οι δικηγόροι είχαν παρατείνει την αποχή τους μέχρι και χθες.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις μετακινήσεις στην Αττική, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού. Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεκάδες δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού ματαιώθηκαν ή μεταβλήθηκαν καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 2.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια ολοκληρώθηκαν, οι δύο πορείες που πραγματοποιούσαν το ΠΑΜΕ και τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Από τις 10:30 π.μ. χθες το πρωϊ, άρχισαν να συγκεντρώνονται τα μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενώ συνολικά 2.000 άτομα ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, η οποία κατέληξε στις 13:10 μπροστά από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.
Με σύνθημα «Νέα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο μαζί με μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα οποία συγκεντρώθηκαν προηγουμένως στην πλατεία της Καμάρας, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης, ενώ περίπου στις 13:45 διαλύθηκαν ησύχως.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 08:00 το πρωί, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν και στις 9 μ.μ. μέχρι και το τέλος της βάρδιας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα