Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ, η διαδικασία ψήφισης επί των άρθρων του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία του νομοσχεδίου, στο σύνολό του, θα πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα.
Η διαδικασία κράτησε κάτι περισσότερο από 1,5 ώρα και περιελάμβανε και ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά άρθρων την οποία ζήτησαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Οι βουλευτές αποφάσισαν να συμπτύξουν τις 14 ονομαστικές ψηφοφορίες σε μια. Μετά από αρκετά λεπτά ασυνεννοησίας η διαδικασία ξεκίνησε στις 18:30.
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 43 και καταψήφισε τα υπόλοιπα ενώ ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε τα άρθρα 17 και 73 και καταψήφισε τα υπόλοιπα. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όλα τα άρθρα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολούθησε δική της γραμμή, σχολιάζοντας ότι αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της ανεξαρτησίας. Ο Γιάννης Δημαράς ψήφισε «παρών» επί όλων των άρθρων και η Σοφία Σακοράφα ψήφισε «όχι» σε όλα τα άρθρα. Ο Απόστολος Κακλαμάνης υπερψήφισε τελικά όλα τα άρθρα, μετά τις αλλαγές στα άρθρα για τη διαιτησία ενώ την ίδια στάση ακολούθησε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Διαφορετική γραμμή από αυτή της Νέας Δημοκρατίας ακολούθησε ο Πάνος Καμμένος ενώ θετική ψήφο για όλα τα άρθρα εκτός των 2, 3, 4, 10, 37, 38, 52 και 75 έδωσε ο Χρήστος Ζώης.
Η διαφοροποίηση των κ.κ. Ζώη, Καμμένου και Βορίδη από τη «γραμμή» των κομμάτων τους οφείλεται στο γεγονός ότι η επιστολική ψήφος με την οποία συμμετείχαν στη διαδικασία είχε συνταχθεί νωρίτερα από την τελική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
“Εισόδημα που πήραμε λόγω των εκτάκτων συνθηκών θα το επιστρέψουμε”, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην παρέμβασή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των άρθρων του ασφαλιστικού.
H συζήτηση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι την Τετάρτη επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για το ζήτημα της διαιτησίας.
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε, επίσης, ότι για το λόγο αυτό τα επίμαχα άρθρα για την διαιτησία που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα αντικατασταθούν με νομοθετική διάταξη βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας.
Όσο για Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τα ζητήματα της μεσολάβησης και της διαιτησίας αυτό θα εκδοθεί το αργότερο έως το Δεκέμβριο.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά τη δήλωση του Απόστολου Κακλαμάνη από το βήμα της Βουλής ότι προτίθεται να καταψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο.
Ακολούθησε η συγκέντρωση υπογραφών από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε ορισμένα από τα άρθρα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αίτημα μη πραγματοποίησης της ψηφοφορίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής.
Την πρόθεση τους να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για ορισμένα άρθρα εξέφρασαν και το ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή Θανάση Παφίλη και ο ΛΑΟΣ, μέσω του βουλευτή Αστέριου Ροντούλη.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, παρά την απεργία των υπαλλήλων, καθώς «η Δημοκρατία δεν απεργεί».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΆΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙΠΟΤΑ
    ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα