Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Σε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αναδείχθηκε ο χρόνος έναρξης διερεύνησης της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων, κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι θα πρέπει η υπόθεση να διερευνηθεί από το 2004, ενώ η ΝΔ ζητά η έρευνα να αρχίσει από το 2001. Σημείο τριβής αναμένεται να είναι και ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν μετά και τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας που αριθμεί περί τις 28.000 σελίδες. Από τη μεριά της κυβέρνησης καταλογίζεται στη ΝΔ «απόπειρα αποπροσανατολισμού» του έργου της επιτροπής.
Όπως αναφέρεται από το ΠΑΣΟΚ, η απόφαση που ελήφθη στην Ολομέλεια της Βουλής είναι «η διερεύνηση του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων της περιόδου 2004 – 2007 που κατέληξαν σε ασφαλιστικά ταμεία μετά από περίεργες διαδρομές, υπερκέρδη μεσαζόντων και διακίνηση μαύρου χρήματος».
Στην Επιτροπή συμμετέχουν, από πλευράς ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Αρ. Αγάτσα, Π. Αντωνακόπουλος, Θ. Οικονόμου, Ελ. Παναρίτη, Ευ. Παπαχρήστος, Χρ. Πρωτόπαπας, Ντ. Ρόβλιας, Μ. Τιμοσίδης, Ελ. Τσαούση και Χρ. Χάιδο.
Από τη ΝΔ συμμετέχουν οι Κ. Κόλλιας, Ν. Νικολόπουλος, Ν. Παναγιωτόπουλος, Πρ. Παυλόπουλος και Ευγ. Τσουμάνη – Σπέντζα, από το ΚΚΕ η Β. Νικολαΐδου, από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο Ηλ. Πολατίδης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Β. Μουλόπουλος.
Στην Επιτροπή συμμετέχει από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Ν. Τσούκαλης.
Η υποβολή του πορίσματος της Επιτροπής έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα