Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Νέο Δελχί
Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες με ματαίωση πολλών πτήσεων και ακινητοποίηση χιλιάδων φορτηγών στους δρόμους, προκάλεσε η απεργία που κήρυξε η αντιπολίτευση στην Ινδία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, θα έχουν ως αποτέλεσμα, ο πληθωρισμός να γίνει διψήφιος.
Την απεργία κήρυξαν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό – εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) και κόμματα της Αριστεράς. Η επιτυχία της κινητοποίησης θα δοκιμάσει τις αντοχές του κυβερνώντος κόμματος του Κογκρέσου να προωθήσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Οι αυξήσεις οδήγησαν την Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, ένα μήνα πριν από την προβλεπόμενη αναθεώρηση της πολιτικής της.
Η Ινδία απελευθέρωσε τις κρατικά επιχορηγούμενες τιμές του πετρελαίου τον περασμένο μήνα και αύξησε τις τιμές των άλλων καυσίμων, ως μέσο πίεσης για να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Οι αυξήσεις θα προσθέσουν τουλάχιστον μία μονάδα στον δείκτη τιμών χονδρεμπορίου, που τον Μάιο ήταν στο 10,6%.
Χθες, σχολεία, κολέγια, γραφεία και πολλές αγορές σε όλη τη χώρα δεν λειτούργησαν, όπως και τα αεροδρόμια σε Βομβάη και Νέο Δελχί και την Καλκούτα. Ειδικότερα στη Βομβάη, τα ταξί δεν λειτούργησαν και τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στάσεις λεωφορείων.
Σύμφωνα με την ένωση των ιδιοκτητών φορτηγών, περισσότερα από 600.000 φορτηγά, δεν κινήθηκαν σε ένδειξη «αλληλεγγύης στον λαό της Ινδίας».
“Από τη μία πλευρά, όλες οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, από την άλλη, κήρυξαν απεργία και μας δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα. Ποια είναι η ανακούφιση για μας;”, σχολίασε ινδός οικιακός βοηθός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα