Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αθήνα
Μικρή είναι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών ακινήτων στις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Σύμφωνα με στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οι πολίτες που έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες δεν ξεπερνούν τις 8.000, σε όλη τη χώρα, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες ακινήτων με κλειστούς ημιυπαίθριους φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει “το Βήμα”, τα τελευταία στοιχεία του ΤΕΕ καταδεικνύουν ότι έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν εκδοθεί συνολικά 8.000 εντολές πληρωμής μηχανικών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι πολίτες που ανέθεσαν τη δουλειά στους εν λόγω μηχανικούς έχουν καταθέσει τους φακέλους στα πολεοδομικά γραφεία. Βασική αιτία αποτελεί το υψηλό κόστος της τακτοποίησης, το οποίο γίνεται ακόμη υψηλότερο με τις αμοιβές των μηχανικών και των γραφείων που προθυμοποιούνται να μεσολαβήσουν για λογαριασμό των ενδιαφερομένων.
Στην πολεοδομία Αγίας Παρασκευής μόλις 370 πολίτες έσπευσαν να «τακτοποιήσουν» παρανόμως κλεισμένους χώρους. Μουδιασμένη ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών στην Πολεοδομία Παλλήνης, όπου έχουν κατατεθεί 279 φάκελοι, όσο και στην Πολεοδομία Αιγάλεω, όπου οι φάκελοι δεν ξεπερνούν τους 250.
Στην Πολεοδομία της Αθήνας έχουν κατατεθεί 313 φάκελοι, «αριθμός εξαιρετικά μικρός σε σχέση με το μέγεθος της Πολεοδομίας» λέει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ν. Αβραμίδης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειονότητα των πολιτών που έτρεξαν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αφορούσε περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και καταβάλλουν ετήσιο πρόστιμο διατήρησης. Δηλαδή τους είχε ήδη τσιμπήσει η δαγκάνα της Πολεοδομίας. Όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι των πολεοδομιών, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες περιμένουν να περάσει το καλοκαίρι για να αποφασίσουν τι τελικά θα πράξουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα