Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Ουάσιγκτον
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την παροχή πόρων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποκάλυψε ο Ντομινίκ – Στρος Καν στους “Financial Times”. Εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιτυχία ενός προγράμματος νέων μισθολογικών περικοπών και άφησε αιχμές για την καθυστερημένη αντίδραση των Βρυξελλών απέναντι στην κρίση.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν είχε άλλη επιλογή από τη λήψη σκληρών μέτρων. Όπως είπε, η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα έλυνε τα πρόβλημα της χώρας, δεδομένου ότι δεν είναι δημοσιονομικό αλλά αφορά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.
Δεδομένου ότι η υποτίμηση του νομίσματος είναι αδύνατη και η λύση της “εσωτερικής υποτίμησης” (ταυτόχρονη μείωση μισθών και τιμών) εμπεριέχει τον κίνδυνο πτώσης της κατανάλωσης, όπως παραδέχθηκε, πρότεινε πακέτο βοήθειας από τις Βρυξέλλες με στόχο το γεφύρωμα του αναπτυξιακού χάσματος με τη δυτική Ευρώπη.
“Προσπαθούμε να πείσουμε την Ε.Ε. – όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες- ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα όχι μόνο μέσω του πακέτου δανεισμού, αλλά και με τη παροχή επιπλέον πόρων για την ανάπτυξη”, είπε.
Ο Ντ. Στρος – Καν εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να δράσει ταχύτερα για τη στήριξη της Ελλάδας και μίλησε για τέσσερις χαμένους μήνες. Τόνισε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού θα μπορούσαν να ήταν μικρότερες, αν οι Βρυξέλλες αποδεχόντουσαν από την αρχή ότι δεν έχουν την πείρα και την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κρίση μόνες τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα