Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ
giorgosgeorgakakis@yahoo.gr

Στις 7 Ιουλίου ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Με αφορμή το γεγονός αυτό οι παρακάτω επισημάνσεις προς όλους τους υποψήφιους, πολλοί από τους οποίους, το επόμενο διάστημα, θα φροντίσουν να μας παρουσιάσουν τα… λογής – λογής οράματά τους και τους μεγαλεπήβολους στόχους τους για τους νέους Δήμους, αλλά και για την Περιφέρεια Κρήτης.

Πριν από τέσσερα, περίπου, χρόνια, ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανώλης Κεμεσίδης ασκούσε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή, για λάθη, παραλείψεις, κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά είχε κάνει, εκείνη την περίοδο, ο κ. Κεμεσίδης στην απουσία φαναριών στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας. Ανίκανη «ανέβαζε» τη Δημοτική Αρχή, άχρηστη την «κατέβαζε» -και- για το συγκεκριμένο θέμα!

Μάλιστα, δήλωνε με στόμφο, με σιγουριά που δεν επιδεχόταν ίχνος αμφισβήτησης, ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, τα φανάρια θα έχουν τοποθετηθεί μέσα σε μία, άντε το πολύ δύο εβδομάδες. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο κ. Κεμεσίδης επικράτησε του κ. Γιώργου Πολιουδάκη και από την 1η Ιανουαρίου 2007 έως και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου. Και θα τα ασκεί -την υγειά του να έχει- έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Τριάμισι χρόνια μετά, αν εσείς είδατε φανάρια στον κόμβο της Αγίας Μαρίνας, τα είδαμε κι εμείς. Το επεσήμανα τις προάλλες στον κ. Κεμεσίδη. «Δεν φταίμε εμείς, φταίει η Νομαρχία», απάντησε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος φταίει. Ούτε θα το «παίξουμε» στο α, μπε, μπα, μπλομ.

Εκείνο για το οποίο, όμως, είμαι, πλέον, βέβαιος είναι ότι ο κ. Κεμεσίδης έδωσε μια προεκλογική υπόσχεση -ενδεχομένως και περισσότερες- την οποία δεν κατάφερε να τηρήσει. Αναφέρω τη συγκεκριμένη περίπτωση, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακολουθίας λόγων και έργων, γιατί είμαι σίγουρος ότι αν ανατρέξει κανείς στο αρχείο των «Χανιώτικων νέων» και δει τι έλεγαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πριν από τέσσερα χρόνια, θα διαπιστώσει ότι πολλά απ? όσα εξήγγειλαν τότε αποδείχθηκαν, στην πορεία, «ακάλυπτες επιταγές», λόγια του αέρα, υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Το «έργο» είναι γνωστό. Το παρακολουθούμε σε… ριμέικ κάθε τέσσερα χρόνια, με μικροαλλαγές. Έτσι και το επόμενο διάστημα, έως τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, αναμένεται να χορτάσουμε… οράματα. Αναπτυξιακές προτάσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια -από τους υποψήφιους- που θα μεταμορφώσουν τον τόπο! Που θα μετατρέψουν τον Νομό Χανίων συνολικά και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά σ? έναν μικρό παράδεισο!

Μόνο που… μπουχτίσαμε πια από «τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα». Πόσες φορές μπορεί κανείς να δει την ίδια… ταινία -μόνο ο «πρωταγωνιστής» αλλάζει ενίοτε- και μάλιστα με κακή «σκηνοθεσία»; Πόσο να αντέξει έως ότου αγανακτήσει με όλους όσοι «εμπορεύονται», σε κάθε προεκλογική περίοδο, λογής – λογής οράματα, τα οποία σπάνια γίνονται πράξη;

Επομένως, επειδή φτάνει κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου και το ποτήρι, όσο μεγάλο και αν είναι, ξεχειλίζει, καλό θα είναι όλοι, ανεξαιρέτως, οι υποψήφιοι, όταν απευθύνονται στους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους -και όχι μόνο- να μην ξεχνούν ότι δεν μιλούν σε… λωτοφάγους. Σε τούτη τη μικρή κοινωνία ζούμε όλοι. Κι έχουμε -τουλάχιστον αρκετοί από εμάς- και μνήμη και κρίση…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα