Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιστορικός ο σημερινός
αγώνας βόλεϊ
για τον ΝΑΟ Σούδας
Για πρώτη φορά στην ιστορία του χανιώτικου βόλεϊ ομάδα του νομού μας μετέχει σε τελική φάση παγκορασίδων, αφού ο ΝΑΟ Σούδας αντιμετωπίζει σήμερα (7μμ) στη Λάρισα τον Αίαντα Ευόσμου, στο δεύτερο ημιτελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος. Θα προηγηθεί (5μμ) ο άλλος ημιτελικός, ανάμεσα σε Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό και Ένωση Ελασσόνας, ενώ οι ηττημένες ομάδες θα παίξουν αύριο (11πμ) στο μικρό τελικό και οι νικήτριες στον μεγάλο (που αρχίζει στις 1μμ).

Στην τελική ευθεία μπαίνουν
τα “26α Βαρδινογιάννεια στίβου”
Η Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού έχει προγραμματίσει για αύριο (12μ, στο ξενοδοχείο “Rithymna Beach”) την επίσημη συνέντευξη Τύπου για το διεθνές μίτινγκ στίβου “26α Βαρδινογιάννεια”, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης”. Για μια ακόμη χρονιά η διοργανώτρια ΕΑΡ θα φέρει στη γειτονική πόλη την “αφρόκρεμα” της χώρας μας, σε μια διοργάνωση που φέτος θα έχει ιδιαίτερα έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Από τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτή του Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ εμπόδια, ο οποίος θα δώσει ένα ακόμη αγώνα πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από πλευράς ξένων αθλητών θ’ αγωνιστούν ξανά οι δισκοβόλο Virgilijus Alekna (Λιθουανία) και Robert Fazekas (Ουγγαρία).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Στο ΟΑΚΑ διεξάγεται το Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων-νεανίδων, στο οποίο θα πάρουν μέρος τόσο ο Κύδωνας, όσο και ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος. Παράλληλα με τους προαναφερόμενους αγώνες θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων παμπαίδων-παγκορασίδων Α’.

Στο παγκόσμιο τεχν. κολύμβησης
η Στέλλα Καλογεροπούλου
Αναχωρεί απόψε για την Αθήνα η αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ Στέλλα Καλογεροπούλου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας η οποία το πρωί της Δευτέρας θα “πετάξει” για τη Μαγιόρκα, για να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων που θα διεξαχθεί εκεί, 6-12 Ιουλίου. Η Καλογεροπούλου (που έκανε προετοιμασία στα Χανιά υπό τις οδηγίες του προπονητής στον ΝΟΧ, Ηλία Καλαμαρίδη) βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς αγώνες, στοιχεία που επιτρέπουν την αισιοδοξία για μια νέα καλή παρουσία.
ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ: Ο σύλλογος γονέων-κηδεμόνων και φίλων τεχνικής κολύμβησης ΝΟΧ διοργάνωσε λαχειοφόρο αγορά και μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε προχθές, τα τυχερά νούμερα είναι: 1064 (κάτοχος η Νατάσα Μίγδου – κερδίζει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Olympous), 1157 (Κική Ηλιάκη – GPS MLS Destinator 3855), 229 (Χρήστος Ηλιάκης – Net Book). ‘Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, οι κάτοχοι των λαχνών μπορούν να παραλάβουν τα δώρα από το κατάστημα Data Force Office Shop (στην Πλ. Κολοκοτρώνη) προσκομίζοντας το αντίστοιχο απόκομμα.Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ευχαριστούν όλους όσοι αγόρασαν λαχνούς, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων του ταξιδιού στο Βόλο, όπου ο ΝΟΧ θα πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών (θα διεξαχθεί 16-18 Ιουλίου).

Η ΕΑΧ Χανιά 10η στην τελική
φάση χάντμπολ παγκορασίδων
Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι νεαρές αθλήτριες της ΕΑΧ Χανιά μετέχοντας στην τελική φάση του 18ου πανελληνίου πρωταθλήματος χάντμπολ παγκορασίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στην Βέροια. Η χανιώτικη ομάδα κατέλαβε τη 10η θέση στην τελική κατάταξη, έχοντας μακράν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (αφού έπαιξαν 6 κορίτσια κατηγορίας μίνι) από τ’ άλλα 11 σωματεία της διοργάνωσης, ενώ οι μισές από τις αθλήτριές της ασχολούνται με το χάντμπολ τον τελευταίο χρόνο και οι άλλες μόλις λίγους μήνες. Στην Α’ φάση η ΕΑΧ Χανιά ήταν στον Β’ όμιλο και έπαιξε κατά σειρά με Διγενή Ακρίτα Φλώρινας (ήττα 9-35), Καματερό (ήττα 8-26), Ορμή Πάτρας (νίκη 12-11), Φέρωνα Βέροιας (ήττα 7-26), Πόντιους Κιλκίς (ήττα 12-32). Έτσι ήταν 5η στη βαθμολογία και στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9η-10η αντιμετώπισε χθες τον Α.Ο. Ιωαννίνων (5ος στο Β? όμιλο), από τον οποίο έχασε 12-32.
Η Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα χρησιμοποίησε τις εξής παίκτριες: Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία, Καμπανιέρη Αρετή (1 γκολ στο πρώτο παιχνίδι, 2 στο ματς κατάταξης), Σπανουδάκη Κατερίνα, Καστρινάκη Νικολέτα, Αλυγιζάκη Αριάδνη, Μπόσκοβιτς Κατερίνα (1, 1, 2, -, 1, 5), Κολομβάκη Αφροδίτη (1, 1, -, 4, 2, -), Βαμβακά Βασιλική (1, 2, 3, 2, 2, 1), Γαλή Αφροδίτη (1 στο 5ο ματς), Σπανουδάκη Ναταλία (1 στο 2ο παιχνίδι), Ντουρουντάκη Νεκταρία, Δημητρακοπούλου Χαρά (5, 3, 7, 1, 1, 3), Τζαφελαρη Άντζελα (1 στο ματς κατάταξης).
Η χανιώτικη αποστολή θα παρακολουθήσει τους σημερινούς αγώνες και μετά τις απονομές θ’ αναχωρήσει απο τη Βέροια, με τελικό προορισμό την πόλη μας, όπου αναμένεται αύριο το πρωί.
Ο ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ: Mε χθεσινή της ανακοίνωση, η ΟΧΕ γνωστοποίησε τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα νέα ευρωπαϊκά κύπελλα και σύμφωνα με αυτήν, ο ΑΣΕ Δούκας θα παίξει στο κυπελλούχων και οι ΑΕΚ, Βριλήσσια στο τσάλεντζ καπ. Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός του κυπέλλου ματαιώνεται οριστικά. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου ” … η ως άνω κατανομή έγινε αφενός με βάση την ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος ανδρών σύμφωνα με την οποία η ΟΧΕ είναι αρμόδια να καθορίζει την τελική κατανομή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ειδικές περιπτώσεις και αφετέρου σύμφωνα με σύσταση της EHF, η οποία κατόπιν επικοινωνίας με την ΟΧΕ, πρότεινε ως κριτήρια για την κατανομή των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα την τελική κατάταξη των ομάδων στον πίνακα του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων”. Υπενθυμιζουμε ότι με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (EHF) απορρίφθηκε (λόγω μη ανταπόκρισης στις γενικότερες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί κατά την περυσινή του παρουσία) η αίτηση συμμετοχής του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Ο.Π.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΔΑΣ
Διάλεξη πρώτων βοηθειών

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Σούδας (Δ.Ο.Π.Π.Α) σε συνεργασία με την Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση Α.Ε διοργάνωσε διάλεξη πρώτων βοηθειών στο ναυταθλητικό κέντρο του Δήμου (φωτ.)
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου από τον εκπαιδευτή κ. Στυλιανό Ξενάκη και ήταν χωρισμένη ηλικιακά κατά τρεις ενότητες 9 ? 12 χρονών 12 ? 17 χρονών 17 και άνω. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή μιας και το θέμα της διάλεξης ήταν εκ φύσεως ενδιαφέρον. Ο Δ.Ο.Π.Π.Α ευχαριστεί με ανακοίνωσή του θερμά τον κ. Στυλιανό Ξενάκη για την αφιλοκερδή προσφορά του στην πραγματοποίηση αυτής της διάλεξης.

Κλοπή φουσκωτού
Οπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του ΔΟΠΠΑ Μιχάλη Κοτζαμιχάλη την Παρασκευή 18 Ιουνίου εκλάπη ένα μικρό φουσκωτό μπροστά από το Ναυταθλητικο Κέντρο Σούδας. “Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ακρως απαραίτητο αφού το χρησιμοποιούν οι γυμναστές για να συνοδεύουν τα παιδιά στην προπόνησή τους και τίποτα παραπάνω.
Παρακαλούμε όποιος έκανε την πράξη αυτή να το επιστρεψει ή να το αφήσει κάπου και να επικοινωνήσει στο 2821081575″ σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα