Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ Ο ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ

ΜΕ ΣΠΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Η ΔΟΞΑ

Μία ακόμα σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Πλατανιάς αποκτώντας τον Ευγένιο Κίτσα.
Ο 28χρονος επιθετικός της Χερσονήσου που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια μεταγραφικός στόχος τόσο των “ερυθρολεύκων” όσο και του ΑΟΧ έγινε το 7ο νέο πρόσωπο της ομάδας και το τρίτο προερχόμενο από σύλλογο της Γ’ Εθνικής και μάλιστα του Ηρακλείου.
Γενικά στον Πλατανιά λειτουργούν με αρκετά σοβαρό τρόπο και μπορεί να μην προχώρησε η μεταγραφή του Στάμου όμως από τότε με προσεκτικές κινήσεις δείχνουν να έχουν ενισχύσει αρκετά το ρόστερ τους. Η ανακοίνωση της μεταγραφής:
“Ο Πλατανιάς ανακοινώνει τη συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Ευγένιο Κίτσα, ο οποίος τις ερχόμενες μέρες θα βρεθεί στα Χανιά για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής ο 28χρονος (12/8/82) επιθετικός δήλωσε τα εξής: “Προτίμησα τον Πλατανιά ένα παραπάνω γιατί στην ομάδα είναι ο κ. Τσίρκοβιτς, με τον οποίο έχω συνεργαστεί στο παρελθόν στο Λεωνίδιο και έχω τις καλύτερες εμπειρίες. Γενικότερα με τράβηξε περισσότερο να πω το ναι στον Πλατανιά, παρότι είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και σε ότι αφορά το σωματείο και σε ότι αφορά την οργάνωση.Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να πάει σε μια ομάδα που θα είναι συν τοις άλλοις και οργανωμένη; Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς, με όσα έχουν φτάσει στ’ αυτιά μου, είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Έχει ένα πάρα πολύ καλό πρόεδρο, τον κ. Βαρουξάκη. Από τη μεριά μου θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ, όπως έχω κάνει τόσα χρόνια και στην Χερσόνησο. Ελπίζω να βοηθήσω τον Πλατανιά να εκπληρώσει τους στόχους του, όποιοι κι αν είναι αυτοί”.
Ο Κίτσας θεωρείται από τους πιο χαρισματικούς και ικανούς επιθετικούς της Γ’ Εθνικής. Την περίοδο που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στην Χερσόνησο σημειώνοντας σε 25 συμμετοχές 10 γκολ, γεγονός που τον ανέδειξε ως ένα από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Γενικότερα, από το 2007, ο Κίτσας αγωνίζεται στην Κρήτη, έχοντας περάσει και από το περιφερειακό πρωτάθλημα φορώντας μεταξύ άλλων και τη φανέλα του Μοχού, από τον οποίο είχε αποχωρήσει πριν από δύο περιόδους στα μέσα της χρονιάς, επιστρέφοντας στην Χερσόνησο. Μάλιστα τότε πρόλαβε να παίξει σε 14 συνολικά ματς και να πετύχει 8 γκολ”.
Εξάλλου όπως σημειώνει ο συνάδελφος Μάκης Καρτσωνάκης ο Πλατανιάς είναι πολύ κοντά να αποκτήσει δανεικούς και δύο ποδοσφαιριστές από τις ερασιτεχνικές ομάδες συλλόγων που έπαιζαν πέρυσι στην Σούπερ Λίγκα. Ο λόγος για τον 20χρονο μέσο Λεωνίδα Ευφραιμίδη από τον Πανθρακικό ως “αντάλλαγμα” μετά την απόκτηση του Πάγκαλου από την ομάδα της Κομοτηνής και τον 19χρονο στόπερ Γιάννη Χρυσοχοϊδη από τους ερασιτέχνες του ΠΑΟΚ.
O ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΕΙ KAI ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ
Ενα από τους πιο ταλαντούχους χανιώτες ποδοσφαιριστές απέκτησε ο Ακρίτας δανεικό από τον Εργοτέλη. Συγκεκριμένα η ομάδα του Αποκόρωνα πήρε δανεικό για ένα χρόνο τον 19χρονο Γιάννη Σαπουνάκη, τον πρώην τερματοφύλακα του Απόλλωνα που αγωνιζόταν βασικός στους ερασιτέχνες της ομάδας του Ηρακλείου με προοπτική να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σε ένα χρόνο.
Ακόμα ο Ακρίτας, που στοχεύει να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στο νέο περιφερειακό πρωτάθλημα, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση και του Βαγγέλη Μάνου, του 25χρονου επιθετικού γνωστού από την θητεία του στον Πλατανιά. Ο Μάνος που προέρχεται από την Ηράκλεια Σερρών είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2007 από τον Πλατανιά με τον οποίο είχε 31 συμμετοχές και 6 γκολ. Στη συνέχεια πήγε στον νεοφώτιστο στην Γ’ Εθνική Οδυσσέα Αναγέννησης αλλά τον περυσινό Γενάρη επέστρεψε στους “ερυθρόλευκους” με τους οποίους πανηγύρισε τον τίτλο κάνοντας στον β’ γύρο 10 συμμετοχές και σημειώνοντας 2 τέρματα. Την περίοδο 2009-10 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνισθεί όμως στον Ακρίτα θα χρειαστεί μικρό διάστημα προσαρμογής αφού θα βρει αρκετούς γνωστούς με τους οποίους υπήρξε συμπαίκτης στον Πλατανιά. Οπως τους Τζαγκαράκη, Χαλκιαδάκη, Ορφανό, Μπραουδάκη που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχίσουν και φέτος στους χανιώτες. Από την άλλη τώρα ο Αλέξης που πήρε μετάθεση στην Θεσσαλονίκη, ο Τραϊτοράκης, ο Καραστόγιαννης θα αποτελέσουν παρελθόν όπως ίσως και λόγω των τραυματισμών του ο Ροζάκης. Ακόμα ο Τσαμτσάκης δύσκολα θα μείνει αφού μάλλον επαγγελματικοί λόγοι τον οδηγούν πίσω στα …πάτρια εδάφη της Μακεδονίας (Καστοριά) ενώ αμφίβολη είναι και η παραμονή του δραμινού Παντζαρίδη για παρόμοιους λόγους. Ισως όμως βρεθεί λύση αφού -όπως ο Τσαμτσάκης- είναι γεννηθείς του 1989 και με τα νέα δεδομένα στην κατηγορία μπορεί να αγωνισθεί ξανά ως μικρός. Θυμίζουμε άλλωστε ότι πρόκειται για δύο παίκτες που βοήθησαν πολύ φέτος.
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ακρίτα βρίσκονται άλλοι 5 ποδοσφαιριστές. Οι 4 προέρχονται από άλλες χανιώτικες ομάδες του περιφερειακού γνωρίζουν δηλαδή αρκετά καλά την κατηγορία. Οι τρεις (αριστερό στόπερ, αριστερός επιθετικός και ο κάτω των 21 ετών δεξιός επιθετικός) είχαν αρκετές συμμετοχές ενώ υπάρχει και ένας αμυντικός χαφ που αγωνίσθηκε κυρίως στο κύπελλο. Παράλληλα ψάχνοντας για τους νέους …Μποτωνάκηδες μιλάει με ταλαντούχα παιδιά της περιοχής του Αποκόρωνα και ίσως τελικά να έχει αίσιο τέλος ένα …σήριαλ που ξεκίνησε από πέρυσι με ένα επιθετικό ο οποίος τελικά δεν έκανε το άλμα. Τέλος η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου.
ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΠΑΧΙΑΝΩΝ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΡΑΚΗΣ
Η …δυστοκία που παρουσιάζεται στην Σπάθα είχε ως αποτέλεσμα ο Γιώργος Σπαράκης να επιλέξει να συνεχίσει την επόμενη χρονιά στον πάγκο της Δόξας Παχιανών. Ο 41χρονος προπονητής που κατά γενική ομολογία βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Κολυμπαρίου να πετύχει τον βασικό στόχο της -που ήταν η παραμονή- είχε συμφωνήσει για ένα χρόνο με με προοπτική ανανέωσης φέτος κάτι που δεν έγινε ποτέ από πλευράς του χανιώτικου συλλόγου. Επιπλέον, το γεγονός ότι ο πρώην πλέον προπονητής της Σπάθας ήταν δυσαρεστημένος από την εικόνα της διοίκησης καθώς ο ίδιος πιστεύει πως δεν υπάρχει πλάνο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στα οικονομικά, με οφειλές προς προπονητή και ποδοσφαιριστές όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σπαράκης, καταλαβαίνουμε πως έφτασε σε αυτήν την απόφαση.
  «Δεν μπορούσα να περιμένω για πάντα», είπε συγκεκριμένα ο Σπαράκης, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης συμφώνησε με την Δόξα Παχιανών για να αναλάβει την ομάδα. «Εφόσον δεν υπήρχε πρόταση από το Περιφερειακό, επέλεξα την Δόξα. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα με ακαδημία και στόχος μου είναι να ανεβάσω το επίπεδο και την πίεση. Είτε αγωνιστική, είτε βαθμολογική». Αυτά ήταν τα λόγια του Χανιώτη προπονητή για την νέα του ομάδα στον Sport Fm και στον συνάδελφο Γιάννη Μάλλα.
Χθες εξάλλου την συμφωνία με τον Σπαράκη ανακοίνωσε και η Δόξα με την παρακάτω ανακοίνωση:”Σε συμφωνία με τον νεαρό τεχνικό Σπαρακη Γιωργο ήρθε η ομάδα της Δοξας. Η συνεργασία αυτή ξεκινάει με γνώμονα τις κοινές ιδέες και σκέψεις από τις δύο πλευρές αλλά και με την προοπτική μιας αποδοτικής και μακρόχρονης συνεργασίας. Προτεραιότητα μας πάντα η προώθηση και στήριξη σε νεαρούς ποδοσφαίριστες και μέσα από αυτήν την συνεργασία ευχόμαστε να κάνουμε ακόμα πιο ποιοτική την δουλειά που γίνετε στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια”.
* Κλειστά τα γραφεία της ΕΠΣΧ:
Λόγω της επετείου της κατακτήσεως του Euro 2004 η ΕΠΟ κήρυξε αργία την 2η Ιουλίου και έτσι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της ΕΠΣΧ
* Ανακοίνωση Blue Boys:
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΟΧ Blue Boys εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θόδωρα Παπαγρηγοράκη για τον άδικο χαμό του τόσου γνωστού και αγαπητού χανιώτη προπονητή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα