Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με πανηγυρικό τρόπο το Αρκάδι
στην Α2 μπάσκετ γυναικών
Ολοκληρώθηκε χθες στο Μετς το τουρνουά ανόδου στην Α2 μπάσκετ γυναικών και το Αρκάδι σημείωσε ακόμη μια σημαντική διάκριση (είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων), αφού επιτυγχάνοντας 4 νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έδωσε, επέστρεψε με πανηγυρικό τρόπο στην Εθνική κατηγορία. Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία, την άνοδο θα έπαιρνε η νικήτρια της χθεσινής αναμέτρησης, στην οποία τελικά η ομάδα του Κώστα Πλευράκη συνέτριψε τον Ιπποκράτη Κω με 60-29. Στην πρεμιέρα των αγώνων, το Αρκάδι είχε κερδίσει 69-21 τον Θησέα Παναγιούδας, ακολούθησε νίκη 55-41 επί τη ΕΑ Πατρών, ενώ προχθές, στο άλλο ντέρμπι, επικράτησε της Σχερία Κέρκυρας με 50-47 στην παράταση (κ.α. 42-42). Όπως μας δήλωσε μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο Κ. Πλευράκης, το Αρκάδι ήταν η νεανικότερη ομάδα, έχοντας στη σύνθεσή του νεάνιδες και κορασίδες, έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια την άνοδο στην Α2. Αναφερόμενος στη νέα σεζόν, είπε ότι το θέμα αυτό θα τους απασχολήσει από την επόμενη εβδομάδα, όμως σίγουρα κάποιες παίκτριες που θα είναι πλέον φοιτήτριες εκτός Κρήτης, θα πάρουν μεταγραφή.
?
Στη Λάρισα θα παίξουν βόλεϊ
οι παγκορασίδες του ΝΑΟ Σούδας
Ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα και οι διαιτητές της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων και αυτή των κοριτσιών, στην οποία μετέχει και ο ΝΑΟ Σούδας, θα διεξαχθεί το διήμερο 2-3 Ιουλίου, στο “Αλκαζάρ” της Λάρισας. Στους αυριανούς ημιτελικούς θα παίξουν: 5μμ Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός – Ένωση Ελασσόνας και 7μμ Αίας Ευόσμου – ΝΑΟ Σούδας. Το Σάββατο, πρώτα θα διεξαχθεί (11πμ) ο μικρός τελικός ανάμεσα στις ηττημένες ομάδες των δυο ζευγαριών και θ’ ακολουθήσει (1μμ) η αναμέτρηση μεταξύ των νικητριών, για την ανάδειξη της φετινής πρωταθλήτριας.
Η αποστολή της σουδιανής ομάδας (χωρίς αλλαγές στη δωδεκάδα των παικτριών, συγκριτικά με τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης) αναχώρησε χθες βράδυ για το Πειραιά, απ’ όπου στη συνέχεια θα μεταβεί στη θεσσαλική πόλη.
?
Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας
τριγώνου διοργανώνει ο ΝΟΧ
Το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου ο ΝΟΧ -σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων- διοργανώνει τον 2ο διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοϊας τριγώνου Νήσων Αιγαίου στις κατηγορίες optimist (μετέχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών) και laser, στον οποίο προβλέπεται να πάρουν μέρος περίπου 45 σκάφη από Ομίλους του νησιού μας. Ο αγώνας θα γίνει στον κόλπο των Χανίων και στις προσβάσεις του ΝΟΧ, ενώ το Σάββατο οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν 12μ-5μμ και την Κυριακή 10.30πμ-3μμ. Τα σκάφη θα ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ, από όπου θ’ αναχωρούν για τον στίβο των αγώνων μια ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξής των. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τις απονομές, που θα γίνουν περίπου στις 4.30μμ της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του χανιώτικου Ομίλου, ο αγώνας αυτός δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα, παρακολουθώντας (ως πλέον κατάλληλος χώρος για κάτι τέτοιο θεωρείται η περιοχή των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ) όχι μόνον τις ιστιοδρομίες, αλλά και την προετοιμασία των σκαφών από τους μικρούς κυβερνήτες.
* Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΜΜΕ, θα διατεθεί (περίπου στις 11.30πμ) φουσκωτό σκάφος από την προβλήτα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ και τις δυο ημέρες των αγώνων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα