Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Παρίσι
Δεδομένος θεωρείται ο ανασχηματισμός στη Γαλλική κυβέρνηση, καθώς ο Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα σκανδάλων που πλήττουν τους υπουργούς του.
Ο Γιανίκ Φαβενέκ, κυβερνητικός βουλευτής, υποστήριξε χθες μετά από συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, πως ο Σαρκοζί “θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του τον Οκτώβριο”.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος βουλευτής, γνωστοποίησε την είδηση μέσα από το Twitter, διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί, θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα σκάνδαλα από τη συμπεριφορά των βουλευτών.
Παράλληλα ένας άλλος βουλευτής του UMP, ο Ντομινίκ Ντορ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει “αναμφίβολα τον Οκτώβριο” σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Σαρκοζί δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, δηλαδή μόλις υιοθετηθεί η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από το Κοινοβούλιο και πριν αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των Είκοσι (G20) για ένα χρόνο.
Εδώ και περίπου 12 ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος και η κυβέρνησή του βρίσκονται εν μέσω μιας πολιτικο-δημοσιογραφικής θύελλας που προκλήθηκε από τα σκάνδαλα που πλήττουν πολλούς υπουργούς, κυρίως τον υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερτ, ο οποίος κατηγορείται από την αντιπολίτευση για “σύγκρουση συμφερόντων” στο πλαίσιο της υπόθεσης διαχείρισης της περιουσίας της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, της Λιλιάν Μπετανκούρ.
Εκτός από αυτό προέκυψαν κι άλλα σκάνδαλα όσον αφορά τον τρόπο ζωής των μελών της κυβέρνησης, όπως αυτό που αφορά τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την ανάπτυξη της περιοχής του Παρισιού, ο οποίος πλήρωσε για τα κουβανέζικα πούρα του αξίας 12.000 ευρώ με δημόσιο χρήμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα