Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σύλληψη 19χρονης
για πορνεία

Για πορνεία κατηγορείται μια 19χρονη υπήκοος Βουλγαρίας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, η κατηγορία είναι παράβαση του Νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, ότι παραπάνω αλλοδαπή εκδίδεται στην οικία της, έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικός εμφανίσθηκε ως πελάτης κανονίστηκε ραντεβού μαζί της  και παρέδωσε προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά .Συνελήφθη όμως διότι δεν είχε  πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, δεν είχε προβεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και δεν κατείχε βιβλιάριο υγείας εκδιδομένων προσώπων”. 
?
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Δανοί τουρίστες
κατά αυτοκινήτων

Μεθυσμένοι Δανοί τουρίστες προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα χθες τις πρωινές ώρες και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “δύο αλλοδαποί πολίτες Δανίας, 17 και 19 ετών, διότι ευρισκόμενοι σε προφανή κατάσταση μέθης προκάλεσαν φθορές σε τρία σταθμευμένα οχήματα, ιδιοκτήτες των οποίων υπέβαλαν σχετικές εγκλήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων”.

 ?
AΠΟ ΠΑΤΕΡΑ – ΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟ
Ληστεία στη… ΔΕΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πατέρας, γιος και ο σεκιουριτάς συμπέθερος διέπραξαν σύμφωνα με την αστυνομία τη ληστεία που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό  Χρυσοστόμου, ενώ κατηγορούνται και για την απόπειρα ληστείας που είχε γίνει στον ίδιο χώρο το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου του 2009.
Και οι τρεις ομολόγησαν τις πράξεις τους και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες από την Αστυνομία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, ληστείας από κοινού, απόπειρα ληστείας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ο 57χρονος Ηρακλειώτης που φέρεται και ως ο φυσικός αυτουργός της ληστείας είχε αποσπάσει από τα ταμεία της ΔΕΗ το ποσό των 58 χιλιάδων ευρώ, άφησε πίσω του φεύγοντας το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ που υπήρχε στα συρτάρια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο φυσικός αυτουργός έφυγε σαν κύριος από το υποκατάστημα, βοηθήθηκε από τον 34χρονο ιδιωτικό αστυνομικό να αλωνίσει μέσα στην τράπεζα και αφού τελείωσε με γεμάτες τις τσέπες από τη λεία της ληστείας απομακρύνθηκε με τη βοήθεια του 34χρονου γιου του ο οποίος εργάζεται ως καμεραμάν, που τον απομάκρυνε με το αυτοκίνητό του από το σημείο.

ΣΤΟ ΣΙΣΙ
45χρονος κατηγορείται
για χασίς και αρχαιότητες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ένας 45χρονος είναι, κατά την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης μεγάλης χασισοφυτείας που βρέθηκε  στην ευρύτερη περιοχή του Σισίου. Το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί αρχικά για την κατοχή τμήματος αγάλματος που εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων, όμως μετά και τα ευρήματα που υπήρχαν στο σπίτι του (σπόροι κάνναβης) η έρευνα επικεντρώθηκε και προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η φυτεία αποτελείται από 700 περίπου δενδρύλλια ύψους μέχρι 50 εκατοστών. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναζητείται ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις διωκτικές Αρχές.
 

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”
Αποκατάσταση δρόμου
Άναβος – Κάντανος
Την ένταξη του έργου αποκατάστασης – ανάδειξης του παλαιού δρόμου Άναβος – Κάντανος στο πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη» ανακοίνωσε προχθές από τον Ζαρό Ηρακλείου ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα από τον Δήμο Καντάνου.
Η ανακοίνωση του κ. Αρναουτάκη, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Καντάνου, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμμματος «Πράσινη Ανάπτυξη».
Ο δήμαρχος Καντάνου Ευτύχης Δασκαλάκης ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη, καθώς και τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Θανάση Καρούντζο για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι η κατασκευή του αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που ο Δήμος καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση και ανάδειξη του παλαιού δρόμου Άναβος – Κάντανος.

ΜΕΤΑΞΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
Πρωτόκολλο
συνεργασίας
Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, το δημοτικό συμβούλιο Πλατανιά με θέμα την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Πλατανιά και Χόλιτς της Σλοβακίας. Στη συνέχεια θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας από τους δύο δημάρχους. Θα παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Τρνάβας και ο αντιδήμαρχος Χόλις Σλοβακίας. Η επίσκεψη θα διεξαχθεί στα πλαίσια της διενέργειας αδελφοποίησης των δύο Δήμων και σκοπό έχει τη συνεργασία – σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων και των δύο χωρών.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Ε.Β.Ε.
Ενημέρωση για
το μηχανογραφικό
Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ., η Ένωση Φροντιστών Χανίων σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο οργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το Μηχανογραφικό. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και  εκπαιδευτικούς και θα γίνει στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων. Στην εκδήλωση ομιλητής θα είναι ο Στράτος Στρατηγάκης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθηματικός και εκπαιδευτικός συντάκτης της εφημ. «Αγγελιοφόρος» Θες/νίκης. Από τους Φροντιστές ανακοινώνεται επίσης ότι κατά τη θερινή περίοδο, που αρχίζει μετά τις 20 Ιουλίου, και διαρκεί συνολικά 6 εβδομάδες, τα δίδακτρα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης χρονιάς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ
Εκδήλωση για
τους επαγγελματοβιοτέχνες
Η Γραμματεία Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Ε.Β.Ε. (ΠΑΣΕΒΕ) οργανώνει εκδήλωση ? συζήτηση αύριο, Παρασκευή 2 Ιούλη, στις 8:30 μ.μ. στον 4ο όροφο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων για τα προβλήματα των Επαγγελματοβιοτεχνών, για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση στη νέα επίθεση που δεχόμαστε στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.
Θα μιλήσει o Παντελής Τάτσης μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδριάσεις
δημ. συμβουλίων
Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου με 25 θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Λειτουργία ΕΠΑΣ
Ιούλιο – Αύγουστο
Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του Υπουργείου Παιδείας θα λειτουργεί για τους μήνες Ιούλιο ? Αύγουστο, κάθε Πέμπτη και ώρες από 3 έως 8 μ.μ.

ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ – ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ
Γαλάζιες σημαίες
Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των γαλάζιων σημαιών στις βραβευμένες παραλίες της Χρυσής Ακτής, των Αγίων Αποστόλων 1 και Αγίων Αποστόλων 2. Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην βραβευμένη παραλία του Καλαμακίου έμπροσθεν του ξενοδοχείου “Κάλλιστον”.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΓΕΕΚΑ “ΔΗΜΗΤΡΑ”
Εκπαίδευση μελισσοκόμων
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες Μελισσοκόμοι θα εκπαιδευτούν στις μεθόδους εντατικής εκμετάλλευσης των μελισσοσμηνών στη διάρκεια του έτους και στις μελισσοκομικές νομές μέσω μιας ταχύρρυθμης εκπαίδευσης που θα υλοποιήσει ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Η εκπαίδευση θα είναι τριήμερη και θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (3 μμ. έως 9 μ.μ.). Θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Ιουλίου, ενώ η διάρκεια της θα είναι 18 ώρες. Τα σεμινάρια θα διεξάγονται σε αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Χανίων στο τηλ. 28210 89322.

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αριστεύσαντες μαθητές
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ
ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Α’ ΤΑΞΗΣ
Μαλανδράκη Ολγα Ηλίας 19 2/10
Βομβολάκης Εμμανουήλ Γεώργιος 19
Αλαμάνου Ιωάννα Χρήστος 18 8/10
Κλεινάκη Ειρήνη Μιχαήλ 18 6/10
Πατεράκη Αλεξάνδρα Βασίλειος 18 4/10
Περουλάκης Κωνσταντίνος Ιωάννης 18 1/10
Ψαρουδάκης Μιχαήλ Παναγιώτης 18 1/10

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Β’ ΤΑΞΗΣ
Χρυσοχεράκη Δέσποινα Κωνσταντίνος 19 1/10
Αναλαμπιδάκης Νικόλαος Γιαννίκος 18 7/10
Παπαδόπουλος Ιωάννης Κωνσταντίνος 18 7/10
Σπανακάκη Καλλιόπη Γεώργιος 18 6/10

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Γ’ ΤΑΞΗΣ
Χριστάκη Αννα Ανδρέας 19 3/10
Τζουγανάκη Αθηνά Σταύρος 19 2/10
Τζομπανάκη Αντωνία Κωνσταντίνος 18 9/10
Παλαθούρα Αικατερίνη Γεώργιος 18 6/10

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Δ’ ΤΑΞΗΣ
Διαμαντάκης Ιωάννης Δημήτρης 19 3/10
Παπαδογιάννης Ευθύμιος Χαρίλαος 19
Αλυγιζάκης Μενέλαος Ευτύχιος 18 9/10
Πετράκη Δήμητρα Στυλιανός 18 9/10
Μανιαδάκη Χαρίκλεια Στυλιανός 18 6/10
Σταματάκη Καπενεκάκη Ελένη Ιωάννης 18 6/10
Μαυροματάκης Εμμανουήλ Γεώργιος 18 5/10
Λαμαζάκης Παναγιώτης Χαρίτων 18 2/10
Παπαδόπουλος Φέλιξ Αλέξανδρος 18 2/10
Νουχάκης Μιχαήλ Ιωάννης 18 1/10
Παλάσση Αθανασία Νικόλαος 18 1/10

?
ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Β΄/BΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Υποβολή αιτήσεων
για αναπληρωτές
Μέχρι αύριο, Παρασκευή 2/7/2010, θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών.
Με ανακοίνωση της, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώνει την “πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξή στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ.Α’) καθώς επίσης και Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ 16.01, ΠΕ 16,02, ΠΕ 17.13, ΠΕ 17.14 και ΤΕ 16 για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ.Α’)».
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Γραφεία της Δ/νσης, Γιαμπουδάκη 32 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 28210-47139.

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
“Μεγάλη νίκη” το νομοσχέδιο
για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
“Tο πολύπαθο και πολυπόθητο Ν/Σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Θεωρούμε ότι είναι μία από τις μεγάλες νίκες των Ενώσεων Καταναλωτών ανά την Ελλάδα αλλά και της δικιάς μας η οποία συνεχώς υπενθύμιζε το θέμα και το αιτούσε (με υπομνήματα) στους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας”.
Τα παραπάνω τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων και συνεχίζει:
 “Η χαρά μας είναι μεγάλη, αλλά παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενημερώνοντας τους καταναλωτές που στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια ότι, θα μελετήσουμε το Νομοσχέδιο στην τελική του μορφή με την οποία κατατέθηκε, θα εκφράσουμε την άποψή μας στην αρμόδια Επιτροπή της Bουλής και θα την κοινοποιήσουμε στα ΜΜΕ.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι νοιώθουμε δικαιωμένοι έπειτα από 8μηνο αγώνα όλων μας, δεν ξεχνούμε την στήριξη και συμπαράσταση όλων των Πιστοποιημένων Ενώσεων Καταναλωτών, αλλά και Υπουργείων, Βουλευτών, Δημοσίων Φορέων Ευρώπης και Αμερικής, (που ασχολούνται με τα δικαιώματα και την υπερχρέωση των καταναλωτών). Σημαντικό ρόλο στην κατάθεση του Νομοσχεδίου που επί μήνες πηγαινοερχόταν από Υπουργείο σε Υπουργείο υπήρξε η Ενωτική μας διεκδίκηση των Ενώσεων Καταναλωτών “Η ισχύς εν τη Ενώσει”, αλλά και σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζουμε ότι, κάναμε σημαντικό αγώνα βάσει των αλλεπαλλήλων Δελτίων Τύπου, των πολλών δημοσιευμάτων και εκπομπών, κινήσαμε το θέμα σημαντικά μέσω Διαδικτύου. Η πρόσκλησή μας προς τους απανταχού καταναλωτές, να υπογράψουν το υπόμνημα μας, η συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών, δημιούργησε πίεση στην Κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της και επί τέλους κατέθεσε το Νομοσχέδιο στην Βουλή… το οποίο μελετώντας το θα σας ενημερώσουμε.
Για ενημέρωση στο τηλ. 2821092666″.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ομιλία Χρ. Μαρκογιαννάκη
– βράβευση Γ. Μαρκαντωνάκη
Ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων διοργανώνει πανηγυρική συνεστίαση, την τελευταία της φετινής περιόδου, που θα πραγματοποιηθεί την 8-7-2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο “Flamingo Road” τέρμα οδού Παπαναστασίου στα Λενταριανά, όπου θα πραγματοποιηθούν τα κάτωθι:
“- Ανάληψη της Προεδρίας του Ομίλου μας από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρό μας Εμμ. Δελάκη δια 26ην φοράν διακεκομμένα. Τιμήσατε με την παρουσία σας, τον μοναδικόν εναπομείναντα από τα ιδρυτικά μέλη μας, τον ροταριανό που έχει κάνει βίωμά του τα ροταριανά ιδεώδη και εργάζεται με περισσή φροντίδα αφοσιωθείς εις αυτά, εργαζόμενος ωσάν να είναι το κύριον επάγγελμά του.
– Παράδοση ? παραλαβή της ροταριανής Διοικήσεως Κρήτης από τον αποχωρούντα Νικόλαο Φλεμετάκη εις τον αναλαμβάνοντα Νώντα Χαρωνίτη.
– Κύριος ομιλητής: ο επίτιμος ροτ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Υπεύθυνος δια θέματα Δημοσίας Τάξεως με θέμα: «H Διαχρονική Επίδραση της Διαφθοράς στην Ανάπτυξη του Τόπου».
– Βράβευση: κ. Μαρκαντωνάκη Ιωάννου, γλύπτου – καλλιτέχνου για την μεγάλην και ανεπανάληπτη προσφοράν του εις το καλλιτεχνικό στερέωμα.
Στην συνεστίαση δύναται να μετάσχει και οιοσδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε ή όχι πρόσκληση, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στον Πρόεδρο και τ. β. Διοικητή Εμμ. Δελάκη, οδοντίατρο, όλες τις εργάσιμες ώρες και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 6-7-2010 στα τηλ & Fax 28210?46467 κιν. 6944-439818 ή στον Γεν. Γραμμ. & τ.β. Διοικητή Εμμανουήλ Νοδαράκη, στο τηλ. 28210-51543″.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα