Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΤΜΗΜΑ ΤΕΝΙΣ Ο.Α. ΣΟΥΔΑΣ

Την πολύ καλή παρουσία του συνέχισε το τμήμα τένις του Ο.Α. Σούδας, μετέχοντας σε παγκρήτιους αλλά και πανελλήνιους αγώνες, δείχνοντας έτσι ότι βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία.
Ο σουδιανός Όμιλος διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του το 4ο Ενωσιακό πρωτάθλημα και είχε συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων (από ένα χρυσό και ασημένιο, δυο χάλκινα).
Ο Λευτέρης Βουλγαράκης πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, σημείωσε 4 νίκες και αναδείχτηκε νικητής στη κατηγορία αγοριών 12 ετών. Αρχικά κέρδισε τον Μπιόρατς (Ρεθύμνου) με 8-0, στην οκτάδα επικράτησε με το ίδιο σκορ του Σταυρουλάκη (Ηρακλείου), ενώ στον ημιτελικό νίκησε τον Ναούμ (ΟΑΧ) με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και στον τελικό επίσης με 2-0 (6-0, 6-4) τον Κηπουρό (ΟΑΧ).
Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών η Κωνσταντίνα Γκόγκου, κερδίζοντας 4-0, ret στο γύρο των “16” την Τζανάκη (ΟΑΧ), στους “8” την Κρουσταλάκη (Ηρακλείου) με 8-1 και στον ημιτελικό με 2-0 σετ (6-1, 6-2) την Κωνσταντάκη (Λιβυκού) έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε 0-2 (3-6, 0-6) από την Μαθιουδάκη (ΟΑΧ), καταλαμβάνοντας έτσι τη 2η θέση.
Χάλκινα μετάλια πήραν η Ηρώ Καψοκώστα στα κορίτσια 14 ετών και ο Πάρης Καραγιαννάκης στ’ αγόρια 16 ετών. Η πρώτη νίκησε στο γύρο των “8” την Μουτσάκη (Λιβυκού) με 8-0 και έχασε στον ημιτελικό από την Βογιατζοπούλου (Ηρακλείου) με 0-2 σετ (4-6, 1-6), ενώ ο δεύτερος κέρδισε στην οκτάδα με 8-0 τον Τζάβλα (Λιβυκού) και ηττήθηκε 0-2 (1-6, 2-6) από τον Περδικογιάννη (Ηρακλείου) στον ημιτελικό.
Ακόμη, στην κατηγορία “κορίτσια 12” η Δέσποινα Ζουμπά κέρδισε στο γύρο των “16” την Τζαγκαράκη (Σητείας) με 8-0, αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων που είχε δεν συνέχισε τους αγώνες της, ενώ η Πηνελόπη Σολωμού και η Κωνσταντίνα Σταυρουλάκη ηττήθηκαν στην ίδια φάση από δυο αθλήτριες του Λυβικού (Μουτσάκη και Κωνσταντάκη). Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών, ο Αριστείδης Λιοδάκης κέρδισε στο γύρο των “32” τον Κυριακάκη (Ηρακλείου) με 8-2 και ηττήθηκε στους “16” από τον Σταυρουλάκη (Ηρακλείου) με 5-8, ενώ και ο Οδυσσέας Μάμαλης έχασε στον ίδιο γύρο από τον Χατζάκη (Ηρακλείου) με 3-8. Τέλος στ’ αγόρια 14 ετών ο Δημήτρης Βουλγαράκης νίκησε στους “16” τον Κωνσταντάκη (Λιβυκού) με 8-6 και ηττήθηκε στην οκτάδα από τον Κοκκινάκη (ΟΑΧ) με 6-8, ο Σπύρος Κληρονόμος έχασε στους “16” από τον Μιχαήλο (Ηρακλείου) με 4-8, ενώ την ήττα γνώρισαν στον πρώτο τους αγώνα (φάση των “32”) οι Δημήτρης Σολωμός (2-8 από τον Μαυροειδή του Ηρακλείου), Παναγιώτης Τσίγκος (0-8 από τον Μιμίνη του Ρεθύμνου) και Γιάννης Φωτοδημητράκης (0-8 από τον Μιχαήλο του Ηρακλείου).
Όμως εκτός από παγκρήτιο επίπεδο, ο Ο.Α. Σούδας είχε διάκριση και σε πανελλήνιο, αφού κατέλαβε τη 2η θέση στον 9ο όμιλο του μικτού πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία των κοριτσιών 10 ετών. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Φιλοθέη και η ομάδα που αποτελούσαν οι μικρές αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχες αθλήτριες Ελευθερία Γκόγκου και Ηρώ Κληρονόμου (υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς τους Κατερίνας Τσιτσιριδάκη) σημείωσε τρεις νίκες με σκορ 3-0 έχοντας αντιπάλους τις ομάδες Γουδί, Μελίσσια και Καλάβρυτα, ενώ ηττήθηκε 1-2 από αυτήν του Χαϊδαρίου (1-2). Οι νεαρές αθλητριες απέσπασαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα των θεατών που τις παρακολούθησαν, τόσο για την άρτια τεχνική τους, όσο και για την υψηλή αγωνιστικότητα που έδειξαν.
Με ανακοίνωση του, το Δ.Σ. του Όμιλου Αντισφαίρισης Σούδας συγχαίρει όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις και την προσπάθεια που κατέβαλαν, σημειώνοντας ότι “… οι επιτυχίες αυτές, εκτός από τις δικές τους ικανότητες, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή Θανάση Γκόγκο και στις προπονήτριες Κατερίνα Τσιτσιριδάκη, Γιάννα Καραγιαννάκη, που με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό προετοιμάζουν και καθοδηγούν τα παιδιά, Ακόμη, τη δική τους συμβολή παρέχουν το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του Ομίλου, στην προσπάθεια που καταβάλουν ν’ ανταποκριθούν στον κοινό στόχο, ο οποίος είναι η πρόοδος του Ο.Α. Σούδας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα