Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιος αρχηγός;

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών, με την λήξη του συνεδρίου της Ν.Δ., δεν έβγαλε τον αρχηγό της παράταξης που ελέγχει μηχανισμούς και κομματικές δομές όσο κι αν ο κ. Σαμαράς έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι αυτός. Άξιος ο μισθός του και πολύ φιλότιμη η προσπάθειά του, με τις δυο ομιλίες του και τις άπειρες παρασκηνιακές επαφές και ενέργειες του, πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου, αλλά, αρχηγός της παράταξης, δυστυχώς όχι μόνο για τον κ. Σαμαρά, δεν είναι αυτός. Αυτός επικράτησε στη Ν.Δ. στα «χαμηλά» όργανά της και στις προταθείσες καταστατικές αλλαγές, αλλά είναι απλώς ο αρχηγός του κόμματος. Αρχηγός της παράταξης είναι ο κ. Καραμανλής. Τα έντονα χειροκροτήματα από τη βάση του κόμματος στον σιωπώντα πρώην πρωθυπουργό, έδειξαν ότι αυτός, χωρίς ούτε να ανοίξει το στόμα του, εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος πολιτικά στο χώρο. Το συνέδριο απετέλεσε γιαυτόν μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που τον αποκαθάρισε από το άγος της ήττας. Η βάση του κόμματος, δεν του χρεώνει τις αμαρτίες των συνεργατών του για το οικονομικό κατάντημα της χώρας και στο συλλογικό κομματικό υποσυνείδητο της Ν.Δ. ο τέως αρχηγός μετασχηματίζεται σε δύναμη εν αναμονή. Όπως έλεγαν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, παρά τις ψευδαισθήσεις του κ. Σαμαρά ότι θα κατακτήσει το κόμμα, η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι Καραμανλική. Γι? αυτό είναι και? τελειωμένη, εκτιμούν άλλοι!

Μπάλος ? Ελαφονήσι

Εκπληκτικό διαφημιστικό κομμάτι για τα Χανιά και ιδιαίτερα για την Κίσαμο το μέρος του αφιερώματος «Μένουμε εντός, ονειρευόμαστε εκτός» του τεύχους 1001 του ένθετου «Ε» της «Ελευθεροτυπίας» που αναφέρεται στον Μπάλο και στο Λαφονήσι, το οποίο παρουσίασε προχθές στα Χανιώτικα Νέα, ο συνεργάτης κ. Βασ. Μιχελιουδάκης. Υμνητικά κείμενα και καταπληκτικές φωτογραφίες, που θα άξιζε να εξεταστεί αν οι έχοντες το “κοπυράϊτ” θα επέτρεπαν την αναπαραγωγή, την συμπλήρωσή τους και την διάθεσή του στους εν δυνάμει επισκέπτες των περιοχών, όπως είναι οι επιβάτες των Ferry Boat προς Κρήτη και οι αφικνούμενοι στα αεροδρόμια.

Ο αλχημιστής

Πλήρης αυτοπεποίθησης ο κ. Σαμαράς, στο κλείσιμο του συνεδρίου της ΝΔ, εκτός από τα προς χάριν των οπαδών του διασκεδαστικά, όπως χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις «περί αρραγούς ΝΔ και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ», επαγγέλθηκε και την απαλλαγή από το επαχθές μνημόνιο, με την? αξιοποίηση των εθνικών γαιών?! Το μυστικό θα το αποκαλύψει σε μια εβδομάδα περίπου, οπότε δεσμεύτηκε να γνωστοποιήσει την ολοκληρωμένη, λέει, στρατηγική του. Αλλά, αν η Ν.Δ. είχε/έχει εναλλακτική λύση, έπρεπε να την είχε εφαρμόσει ως κυβέρνηση ή να την έχει ήδη προτείνει ως αξιωματική αντιπολίτευση, πράγμα το οποίο δεν συνέβη, ούτε τότε ούτε τώρα. Η μαγική εικόνα της πολιτικής και των «συνταγών» που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο αλχημιστής της πολιτικής κ. Σαμαράς, μετά τις κενές περιεχομένου ετικέτες περί της «Επανάστασης του Αυτονόητου», την φραστικά ανέξοδη «Αναγέννηση της Ελλάδας» και την ελαστική έννοια της «Νέας Μεταπολίτευσης», ολοκληρώνεται με την αντιφατική θέση του για το μνημόνιο. «Η μάχη που δώσαμε στη Βουλή», είπε, «δεν ήταν για τον δανεισμό που θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς (σ.σ. βουλωμένο γράμμα διαβάζει βέβαια, αλλά πόθεν τεκμαίρεται ότι θα πέρναγε ο δανεισμός;) αλλά για τα μέτρα». Ξέχασε, βέβαια, όπως σημειώνει στην «Ελευθεροτυπία» ο Θανάσης Τεγόπουλος, «ότι τα μέτρα ήταν προϋπόθεση του δανεισμού. Καταψηφίζοντας τα μέτρα, καταψήφισε τον δανεισμό. Δημαγωγική ευκαιρία για να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του (μεταξύ των οποίων η κα Μπακογιάννη), που «δεν ήξεραν τι ψήφιζαν». Η λογική όμως απορία των ακροατών του είναι: Εκείνος και η Ν.Δ. ήξεραν τι καταψήφιζαν; Δεν έχει άδικο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σημειώνει ότι «Με πομπώδεις εκφράσεις, ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα