Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

Για εμπαιγμό των απολυμένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Όπως αναφέρει ο κ. Κριτσωτάκης “δυο χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 3717/2008, με τον οποίο προβλέπονταν ρυθμίσεις για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα οικονομικά ζητήματα των πέντε χιλιάδων απολυμένων της πρώην δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α.), δεν έχει ουσιαστικά υλοποιηθεί τίποτε από τις πρόνοιες αυτού του νόμου:
-οι χιλιάδες αιτήσεις, προς τον ασφαλιστικό φορέα, διεκπεραιώνονται σε ρυθμό «χελώνας»,
-οι μεταφορές προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθυστερούν αδικαιολόγητα, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους,
-η αποζημίωση όλων των απολυμένων (εφάπαξ ποσό κοινωνικής ενίσχυσης), από τις 15 Δεκέμβρη του 2009 και μετά, δεν έχει δοθεί σε κανέναν απολυμένο,
-οι 800 περίπου συμβασιούχοι απολυμένοι έχουν εμπλακεί σε ένα γραφειοκρατικό αδιέξοδο, με ευθύνη της κυβέρνησης, οι περισσότερο εξ αυτών, μέσω ενός συμψηφισμού ποσού για το επίδομα ανεργίας, λαμβάνουν έως και επτά ευρώ το μήνα επίδομα ανεργίας”.
“Είναι προφανές” επισημαίνει ο κ. Κριτσωτάκης, “ότι δεν πρόκειται απλά για αθέτηση υποσχέσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά για κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων της, οι οποίες προκύπτουν από τους νόμους του κράτους. Κι αυτή η μη εφαρμογή των προβλέψεων του ν.3717/2008 οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στον εξευτελισμό, στην καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους, στην κοινωνική εξαθλίωση, την ανέχεια και την φτώχεια.
Οι απολυμένοι της Ο.Α. βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: την εφαρμογή του νόμου”.
Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στην ερώτησή του: “Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί οι προβλέψεις του ν. 3717/2008; Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός των απολυμένων της Ο.Α.; Πότε θα δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις; Και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα