Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Νέα μετάλλια στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του πρόσθεσε ο αθλητής του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, αφού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου που διεξήχθη στην Καλαμάτα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση νέων ανδρών, ενώ πήρε το ασημένιο στην αντοχή ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο χανιώτικος Όμιλος έχει εκπρόσωπο στην δυάδα τα τρία τελευταία χρόνια (2008-2ος ο Σκαλιδάκης, 2009-1ος ο Δρακάκης) γεγονός που φανερώνει ότι αφ’ ενός υπάρχει “βάθος” στην ομάδα και αφ’ ετέρου την πολύ καλή συνεργασία των αθλητών της. Ο Πολ. Τζωρτζάκης ήταν εντυπωσιακός την 1η ημέρα των αγώνων και νίκησε καθαρά στην ατομική χρονομέτρηση (40χλμ) της ηλικιακής του κατηγορίας (νέων ανδρών) σημειώνοντας χρόνο 57’18”, έναντι 58.43 του 2ου Δ. Πολυδωρόπουλου (Θησέας) και 59.33 του 3ου Ν. Σακελλαρίδη (Κρόνος Νίκαιας). Ο Κώστας Μυγιάκης (Α. Ο. Κύδων) κατετάγη 8ος (1.04.58) και τον ακολούθησε ο άλλος ποδηλάτης του Κύδωνα, Βασίλης Σημαντηράκης (9ος με 1.05.20), ενώ 15ος κατετάγη ο Βασίλης Βεργής (Τ-1.11.01) και 16ος ο Δημήτρης Χαϊδεμενάκης (Τ – 1.14.40). Στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών κέρδισε ο Ι. Ταμουρίδης (ΠΑΟΚ-55.21), το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο χανιώτης Μανώλης Δασκαλάκης (Κρόνος Νίκαιας-59.20) και το χάλκινο ο Περ. Ηλίας (Πρωτέας-59.27), 13ος ήταν ο Νίκος Ταμπακάκης (Τ-1.03.26), 18ος ο Γιάννης Ζεντέλης (Τ-1.04.29) και 30ος ο Γιάννης Δρακάκης (Τ-1.09.18), ενώ ο Γιώργος Τζωρτζάκης (Τ) εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης. Τέλος, στις γυναίκες (20χλμ) τον τίτλο πήρε η Ελισσάβετ Χαντζή (Διαγόρας – 32.35?), 2η ήταν η Ελ. Τσαβαρή (Ροδήλιος-33.23) και 3η η Αθ. Χατζηστυλή (Θησέας – 33.33), ενώ 12η κατατάχθηκε η Χριστίνα Πρίντεζη (Τ-39.29) και 14η η Ζωή Σαριβασιλείου (Τ-39.50).
Την επομένη έγινε η αντοχή γυναικών (98χλμ), όπου στο βάθρο ανέβηκαν με την ίδια ακριβώς σειρά οι νικήτριες στη χρονομέτρηση, ενώ η Ζ. Σαριβασιλείου (Τ) τερμάτισε 10η (πέρασε τη γραμμή μαζί με ακόμη τρεις ποδηλάτριες, που κατατάχθηκαν -με τον ίδιο χρόνο- πριν απο αυτήν).
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε προχθές, με την αντοχή στην κοινή κατηγορία ανδρών-νέων ανδρών (158χλμ), η οποία είχε συναρπαστική εξέλιξη και ανέδειξε τελικά νικητή τον Ταμουρίδη (με χρόνο 4 ώρες 13 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα) ο οποίος “ζευγάρωσε” τις νίκες του, αφού κέρδισε στο σπριντ τον Πολ. Τζωρτζάκη, ο οποίος φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο (4.13.15), ενώ το χάλκινο πήρε ο Σακελλαρίδης (4.13.27). Ο Σημαντηράκης (Κ) τερμάτισε 8ος (4.15.37), 18ος ο Μυγιάκης (Κ-4.26.55), 22ος ο Δρακάκης (Τ-4.29.51), 24ος ο Βεργής (Τ-4.20.51), 40ος ο Χαϊδεμενάκης (Τ-4.39.47) και 41ος ο Ταμπακάκης (Τ-4.41.20), ενώ ο Δασκαλάκης ήταν 9ος (4.15.37). Σχεδόν με το ξεκίνημα από τα Αρφαρά (ένα χωριό έξω από τη Καλαμάτα) όπου δόθηκε η προεκκίνηση, ξεκόλλησε ένα γκρουπ πέντε αθλητών. Σακελλαρίδης, Δρακάκης (Τάλως – περυσινός πρωταθλητής), Βασιλόπουλος, Μαριόλας και Ποτουρίδης, κάνοντας μια διαφορά γύρω στα 2 λεπτά από το κυρίως γκρουπ. Η “σφιχτή” και επικίνδυνη κατηφόρα πολύ νωρίς… έδειξε τα δόντια της και ο Γκαλιούρης έχει μια άσχημη πτώση, που του στοίχισε έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό. Η διαδρομή μετά τη προεκκίνηση είχε ένα κύκλο 30χλμ. που οι αθλητές τον έκαναν 4 φορές. Στο δεύτερο γύρο και πάλι τίποτα δεν άλλαξε, όμως στον τρίτο οι πέντε άρχισαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης, ενώ και το κυρίως γκρουπ είχε πια αρχίσει να… σπάει. Δυο από τα φαβορί του αγώνα, οι Ταμουρίδης και Ηλίας, δεν είχαν κάνει κάποια κίνηση, ενώ μέσα στο κυρίως γκρουπ ήταν και ο Πολ. Τζωρτζάκης και ο 3ος γύρος τελείωσε με το Σακελλαρίδη να είναι ο μόνος από το πρώτο γκρούπ που έχει μείνει μπροστά (περίπου ενάμιση λεπτό).
Στο ξεκίνημα της τελευταίας πια ανηφόρας, στο μόνο ουσιαστικά μέρος που προσφερόταν, ο Ηλίας έκανε την επίθεσή του. Μια επίθεση που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποδώσει, μιας και ούτε βοήθεια υπήρχε γι΄ αυτόν, αλλά ούτε και πολύς χρόνος. Αμέσως κόλλησε πίσω του ο Ταμουρίδης και οι δυο αθλητές ανέβαιναν μόνοι τους, έχοντας μπροστά τον Σακελλαρίδη, που άντεξε, χάνοντας λίγα δευτερόλεπτα. Πίσω οι μόνοι που μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο τέμπο των δυο πρωταθλητών ήταν οι Τζωρτζάκης και Πολυδωρόπουλος, οι οποίοι κατάφεραν τελικά και κάλυψαν την απόσταση όταν η κλίση της ανηφόρας έπεσε και έτσι οι τέσσερις τους ξεκίνησαν μαζί την κατηφόρα. Ο Ταμουρίδης με το Τζωρτζάκη οδηγούσαν… στο όριο και οι Ηλίας και Πολυδωρόπουλος “πιάνουν” το Σακελλαρίδη 8χλμ πριν το τερματισμό. Τελικά και μετά από ένα μικρό ανηφοράκι ο Ταμουρίδης τερμάτισε λίγα μετρά μπροστά από τον εξαιρετικό Τζωρτζάκη, ο Σακελλαρίδης κράτησε τη 3η θέση, ενώ ακριβώς πίσω του, οι Ηλίας και Πολυδωρόπουλος “έλυσαν τις διαφορές τους” στο σπριντ με νικητή το πρώτο.
? Συνοδοί της αποστολής του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines ήταν ο προπονητής, Παναγιώτης Μαρεντάκης και ο Ανδρέας Περράκης, ενώ τα δυο παιδιά του Κύδωνα συνόδευε ο προπονητής του Ομίλου, Στέφανος Λυραντωνάκης.
Σε δηλώσεις του στο planetbike.gr, ο Μαρεντάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον τελικό απολογισμό του Τάλω, υπογραμμίζοντα ότι “… τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για εμάς στον αγώνα της Κυριακής. Στόχος μας ήταν το μετάλλιο και η 2η θέση και εν τέλει τα καταφέραμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αφού ξέραμε ότι ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι ένας πολύ δυνατός αθλητής και δύσκολα θα έχανε την πρωτιά. Φέτος, αν και ήμασταν μειωμένοι σε αριθμό, λειτουργήσαμε όπως κάθε άλλη φορά, δηλαδή «σαν μία γροθιά» και πετύχαμε το καλύτερο δυνατό”.
Από την πλευρά του, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, αναφερόμενος στις νέες του επιτυχίες, δήλωσε: “Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την 2η θέση, θα μπορούσα να είμαι και πρώτος, αλλά γενικά η διοργάνωση πήγε πολύ καλά για μένα, αφού κέρδισα και στο χρονόμετρο των νέων. Σίγουρα θέλω και θα επιδιώξω μελλοντικά μια νίκη σε πανελλήνιο δρόμου ανδρών, όμως τώρα έχω μπροστά μου δυο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτήν του δρόμου που θα γίνει 15-18 Ιουλίου στην Τουρκία και τον Σεπτέμβριο η αντίστοιχη της πίστας, πρωτάθλημα που είναι και ο βασικότερός μου στόχος, αφού στο ομαδικό πουρσουίτ, όπου θα τρέξω με την Εθνική μας ομάδα, έχουμε ελπίδες διάκρισης”.
* Στην αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση, που είχε γίνει στο Κιλκίς, πρωταθλητής Ελλάδος στην αντοχή είχε αναδειχθεί ο Γιάννης Δρακάκης, ενώ ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης ήταν 2ος στην ατομική χρονομέτρηση νέων ανδρών (στην αντοχή κατετάγη 7ος, έχοντας σκασμένο ελαστικό τα τελευταία 500μ).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.