Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ

Βερολίνο
Την υποβολή όσων επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία σε τεστ ευφυίας, πρότειναν χθες μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος της Γερμανίας, του οποίου ηγείται η καγκελάριος Μέρκελ. Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα, χαρακτηρίζοντας την πρόταση “μεροληπτική και παράλογη”.
“Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είναι υπέρ των τεστ ευφυίας”, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU. “Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού”, πρόσθεσε ο Τραπ, εκπρόσωπος Τύπου για Εσωτερικά Θέματα του CDU.
Αυτή η πρόταση είναι “παράλογη”, “μεροληπτική” και “δεν δείχνει ιδιαίτερη ευφυία”, απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Ενας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μάρκους Φέρμπερ, μέλος του CSU, παρακλάδι του CDU στη Βαυαρία, εξήρε το καναδικό παράδειγμα δηλώντας ταυτόχρονα υπέρ μίας εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.
“Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό ευφυίας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να είναι το μοναδικό κριτήριο”, δήλωσε ο Φέρμπερ στην Bild. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, ενώ πρέπει να συμμετέχουν σε μαθήματα πολιτικής αγωγής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα