Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Αθήνα
Νομοθετική ρύθμιση για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις συνδικαλιστών και εργοδοτών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
“Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό”, δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίσουν τις αλλαγές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Απαντώντας αν σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα ήταν όμηρος των διαφωνούντων, είπε ότι “είναι αποφασισμένη -και το δείχνει όλους αυτούς τους μήνες που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας- να τραβήξει μέχρι τέλους αυτές τις μεγάλες αλλαγές […] Ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για κανέναν και για τίποτε”.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέθεσε την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο ύστερα από την έξοδο από την κρίση. “Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές. Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, πρώτα απ? όλα, έτσι ώστε μετά από την έξοδο από την κρίση να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε, προς τον ελληνικό λαό”, είπε.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις είτε ύστερα από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων είτε ύστερα από εισηγήσεις βουλευτών, στο πλαίσιο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Πρόσθεσε όμως, ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι “συμβατές με το γενικότερο πνεύμα του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοθετήματος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα