Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Μόλυνση σε οφθαλμολογική κλινική

?Αθήνα
Μια εγχείριση ρουτίνας για καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, λίγο έλειψε να κοστίσει την όραση σε δεκατρείς ανθρώπους που διακομίστηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με γενικευμένη ενδοοφθαλμίτιδα.
Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της ιδιωτικής κλινικής παρότι η εγχείρηση είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα εν τούτοις οι ασθενείς παρουσίασαν φλεγμονή την επόμενη μέρα της επέμβασης.
Την Κυριακή 6 από τους 13 ασθενείς, υποβλήθηκαν εκ νέου σε εγχείριση.
Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην κλινική να σταματήσει μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία.
Του θέματος επιλήφθηκε προσωπικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή στον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση.
Σήμερα, αναμένεται να επισκεφθεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Συνάντηση Πανελλήνιας
Επιτροπής Αγροτών
 Λαμία
Έτοιμοι να μετάσχουν σε διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσαν οι αγρότες από 12 νομούς της χώρας που μετέχουν στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή. Πρόκειται για όργανο που συγκροτήθηκε στα μπλόκα των αγροτών και μέχρι σήμερα αποτελεί το όργανο συντονισμού της μεταξύ τους δράσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λαμία το συντονιστικό των αγροτών προσδιόρισε με σαφήνεια την ετοιμότητά τους να μετέχουν στο διάλογο από τον οποίο όπως υπογράμμισαν «εξαρτώνται αρκετά πράγματα». Συγχρόνως οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τις συζητήσεις που είχαν στο Υπουργείο το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το μητρώο Αγροτών, την γεωργική ασφάλιση και τον ΕΛΓΑ αλλά και τα φωτοβολταϊκά.
Την ίδια στιγμή οι αγρότες του Πανελλαδικού οργάνου έστειλαν μήνυμα στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Παναγή να δηλώνει: «ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εμείς για αυτά που μας αφορούν» ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για «απόκλιση του Υπουργείου από τις διακηρύξεις και τις υποσχέσεις που είχε δώσει».
Οι αγροτοσυνδικαλιστές που βρέθηκαν στη Λαμία υπογράμμισαν πώς ξεκινά ένας κύκλος ανοιχτών συζητήσεων με τους αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προσέλθουν εκ νέου στο διάλογο με το Υπουργείο και να θέσουν τα θέματα που θα αναδειχθούν ενώ συγχρόνως έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρρευση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα αλλά και στην οικονομική κρίση, που, όπως υπογράμμισαν, πλήττει ιδιαίτερα το αγροτικό εισόδημα.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση υπέρ
του σιδηροδρόμου
Λάρισα
Συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, διαδηλώνοντας τη στήριξή τους στο δημόσιο χαρακτήρα του σιδηροδρόμου, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την βουλευτή Λάρισας, Ηρώ Διώτη και συνδικαλιστές του ΟΣΕ από πόλεις της κεντρικής Ελλάδας.
Ο σιδηρόδρομος μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο δημόσιας συγκοινωνίας, δήλωσαν οι διοργανωτές, προς επιβάτες που βρίσκονταν στο σταθμό, στους οποίους μοίρασαν έντυπο υλικό, ενημερώνοντάς τους για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα (προστασία περιβάλλοντος, ασφάλεια, ταχύτητα αλλά και μειωμένο κόστος μεταφοράς), που προσφέρει ο σιδηρόδρομος.

ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
“Ξήλωσαν” ΑΤΜ
της Εθνικής
Λαμία
Αλλη μια ληστεία προκαλεί αναστάτωση στις αρχές και την κοινωνία της Φθιώτιδας. Χθες τα ξημερώματα τέσσερα άτομα οπλισμένα με καραμπίνες πήγαν στην κεντρική πλατεία της Πελασγίας, έδεσαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας με αλυσίδες και συρματόσχοινα, το ξεκόλλησαν, το φόρτωσαν στο φορτηγό και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι θαμώνες διπλανού καταστήματος.
Λίγο μετά τις 7 το πρωί οι αστυνομικοί βρήκαν το ΙΧ και το φορτηγό των ληστών αλλά και το ανοιγμένο ATM, σε αγροτική περιοχή, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το χωριό.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το φορτηγό το έκλεψαν από τη Λαμία, ενώ το ΙΧ είχε πλαστές πινακίδες, που είχαν κλαπεί από την Αθήνα. Υπολογίζεται ότι μέσα στο ΑΤΜ υπήρχαν 50.000 ευρώ.

ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Κενές θέσεις
στα δικαστήρια
Αθήνα
Αποχωρούν δικαστές από τα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας στις 30 Ιουνίου, καθώς συμπληρώνουν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο αντιπρόεδρος Μιχ. Βροντάκης και από τον Άρειο Πάγο οι αντιπρόεδροι Ι. Παπανικολάου, Δ. Δαλιάνης, Κ. Κούκλης και Δ. Γιαννακόπουλος, οι αντεισαγγελείς Β. Μαρκής και Δ. Λεκκός και οι αρεοπαγίτες Β. Ρήγας, Χ. Αλεξόπουλος, Χαρ. Παπαηλιού, Α. Πολυζωγόπουλος. Χ. Αγγελόπουλος και Γ. Μπατζαλέξης.
Τέλος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο αποχωρούν ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης και ο αντιπρόεδρος Χ. Ντάκουρης.

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ
Εκρυβε 2,5 κιλά
ηρωίνης
Ρόδος
Μία 44χρονη από το Βέλγιο συνέλαβαν άνδρες του τελωνείου Ρόδου, που προερχόταν από το Μαρμαρίς της Τουρκίας, καθώς εντοπίστηκαν 2,5 κιλά ηρωίνης σε βαλίτσα με διπλό πάτο.
Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε το περιεχόμενο της βαλίτσας και ότι την παρέλαβε ως δώρο από τον Νιγηριανό φίλο της.
Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.
Η 44χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα