Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Παρίσι
Την περαιτέρω μείωση των φοροαπαλλαγών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στη Γαλλία μέχρι το 2011, προανήγγειλε χθες ο γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουέν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Europe 1”, ο Μπαρουέν δήλωσε ότι το υπουργείο του ίσως να χρειαστεί να συγκεντρώσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη χρονιά περικόπτοντας μία σειρά από φοροαπαλλαγές. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι ήθελε να συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 από τις περικοπές των φοροαπαλλαγών, ενώ αργότερα αύξησε το νούμερο σε 5 δισεκατομμύρια. Την Παρασκευή ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι το ποσό μπορεί να φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ “ανάλογα με την κατάσταση”.
Χθες όμως, ο Μπαρουέν δήλωσε ότι ακόμα και τα 8,5 δισεκατομμύρια ίσως να μην είναι αρκετά.
“Προτείναμε 5 δισεκατομμύρια ευρώ πριν από δύο εβδομάδες για την επόμενη χρονιά και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στα 10 δισεκατομμύρια (…) για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι αναπόφευκτος, να μειώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα από το 8% του ΑΕΠ στο 6%”, ανέφερε.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι φοροαπαλλαγές κοστίζουν στη Γαλλία περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Η Γαλλία έχει υποσχεθεί στην ΕΕ ότι θα επαναφέρει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2013 από το 8% που είναι φέτος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα