Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ

Αθήνα
Την ίδρυση νέου κόμματος στο προσεχές διάστημα προαναγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην Κυριακάτικη εφημερίδα Real News. «Θα είμαι έτοιμη» όποτε κι αν γίνουν εκλογές τονίζει και διευκρινίζει ότι ψάχνει τους ανθρώπους που δεν έχουν εκφραστεί έως τώρα.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφεύγει να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την ίδρυση του νέου κόμματος, ωστόσο στην ερώτηση: «Όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα είστε έτοιμη;», η απάντηση είναι: «Θα είμαι».
Η κα Μπακογιάννη περιγράφει ένα μη προσωποπαγές κόμμα. «Οι δομές στις οποίες θα στηθεί ένα νέο κόμμα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικές. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε αυτό θα έχουν λόγο, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί η λογική των αποκλεισμών. Δεν θέλω “κόμμα Μπακογιάννη”. Αν ήταν έτσι, περνάω καλύτερα σπίτι μου. Θέλω να μπορέσω να εκφράσω όλον αυτόν τον κόσμο που παρακολουθεί άναυδος και αμέτοχος το σημερινό χάλι».
Για να μπορέσει να δει φως στο βάθος του τούνελ η κοινωνία, πρέπει καταρχήν να πειστεί ότι, ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έμαθαν από τα λάθη τους. Υπάρχουν πολιτικοί που δεν φοβούνται να κάνουν αυτοκριτική, που δεν φοβούνται τις πικρές αλήθειες και που είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν και οι ίδιοι και να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά».
Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι «αυτό το οποίο πρέπει να ψάξουμε είναι τους ανθρώπους που δεν έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα. Αυτό που ονομάζεται “η σιωπηλή, η σκεπτόμενη πλειοψηφία”» και σημειώνει ότι έχει ήδη ανακαλύψει αρκετούς από αυτούς.
Ερωτηθείσα για τον Αντώνη Σαμαρά και τις θέσεις της ΝΔ, η κα Μπακογιάννη υπογραμμίζει: «Κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο δεν έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ένα στίγμα εθνολαϊκιστικό διακρίνω. Με σημείο αναφοράς αυτό επιδιώκει την ιδεολογική καθαρότητα. Τελικώς, στην πράξη, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία φεύγει απ? αυτό το οποίο παραδοσιακά ονομάζαμε κεντρώο φιλελεύθερο χώρο. Συρρικνώνεται άνωθεν και συνειδητά.
Το πρόβλημα της σημερινής ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι δεν έχει στίγμα πολιτικής. Ετεροπροσδιορίζεται, δεν αυτοπροσδιορίζεται».
Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά ότι από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφίσει αυτά που ψήφισε όταν τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ όσον αφορά στο εργασιακό, δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, αν και υποστηρίζει ανοιχτά την ανάγκη να υπάρξει εξορθολογισμός και ευελιξία στην αγορά εργασίας, επειδή δεν συμφωνεί με την περικοπή κατά 50% των αποζημιώσεων για τις απολύσεις εν μέσω της κρίσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα