Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΦΟΡΜΕΣ

Γράφει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΕΓΡΕΔΑΚΗ

Η Αλληλεγγύη, η Συμπόνια, η Στοργή, η ΑΓΑΠΗ, υπερβαίνουν όλες τις διαφορές και τα σύνορα, για να σμίξουν εκεί που στενάζει η ΚΑΡΔΙΑ του Κόσμου, και μας καλεί…
Αυτός ο λόγος, συμπερασματικός ή αν θέλετε ευκτέος, για την αναγκαιότητα του κόσμου που ζούμε, δηλώνει ασφαλώς, την δύναμη των θετικών ανθρωπιστικών αισθημάτων, που μεταβαίνουν εκεί όπου η ανάγκη είναι ανοιχτή, και η προσφορά συνεπώς ανθίζει…, πάντα ζητούμενο!
Αφού πάντοτε η ανάγκη, θα αιτεί την κάλυψή της…
…Η βραδιά της “Συντροφιάς της Χαράς”, οι μικρές ομάδες των Νεανικών Συνάξεων της Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, πραγματοποιήθηκε καταληκτική του προγράμματος, αρχή του τρίτου δεκαήμερου του Ιούνη.
Και ο κόσμος που γέμισε τον χώρο της Ενόρασης (Πολυχώρος της Μητρόπολης), πήρε μια γεύση για το πώς λειτουργούν οι ομάδες αυτές, τους μήνες του διδακτικού έτους, για μια μόνο ώρα την εβδομάδα. Και ο κόσμος που γέμισε τον χώρο της Ενόρασης, χειροκρότησε με ειλικρίνεια και θέρμη τον παιδόκοσμο που μπορεί όταν διδαχθεί και συγκινηθεί, να καταθέσει ωραία πράγματα.
Γιατί η παρουσίαση του θαυμάσιου κειμένου της Μάρως Θεοδωράκη που αφορά αθώα τη… Χιόνα Χελιδόνα (παραμύθι, στον κόσμο των πουλιών) είναι συγχρόνως ένας λόγος με συμβολισμούς και νοήματα ανθρωπιστικά, που τα παιδιά βοηθήθηκαν να εννοήσουν και να τα αποδώσουν επί σκηνής!
Κι έδωσαν την παράστασή τους. Αυτό ήταν το κύριο μέρος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά της “Συντροφιάς”. Τα περίπου τριάντα παιδιά του προγράμματος, που συγκροτούν τρεις ομάδες με ηλικιακή κατηγοριοποίηση. Στα νήπια συντροφάκια, οι νηπιαγωγοί κυρίες Άννα Στεφανουδάκη και Ευανθία Ελευθεριάδου στα μεγαλύτερα οι δασκάλες Μαρία Αρετάκη και Κατερίνα Τσαλαπάτη, και στα πιο μεγάλα μέχρι και την Εκτη Δημοτικού, οι κυρίες Μαρία Δεικτάκη, Άννα Φαντάκη, Κατερίνα Κακαουνάκη, φιλόλογος και επίσης η Φωτεινή Σεγρεδάκη, που παρουσίασε και το πρόγραμμα της ομάδας.
Έκθεση ωραία, με φωτογραφίες, κατασκευές και παιχνίδια λειτούργησε στον χώρο, που απόλαυσε ο κόσμος, προβολή εικόνων που αποτύπωσαν όλη τη δράση της διετούς λειτουργίας χωρισμένη σε ενότητες, και μουσική και τραγούδια που δίδαξε ο Γιώργος Δημόπουλος στα παιδιά, ήταν σημαντικές λεπτομέρειες, που αξίζει ν? αναφερθούν.
Η βραδιά τιμήθηκε με ιερείς και με εκπροσώπους της Πολιτείας και του Πολιτισμού, Εκπαιδευτικούς γονείς, φίλους, παιδιά…
Ευχαριστούμε όλους.
Ευχαριστήρια και στον Σεβασμιώτατο για την ιδέα και την σκέπη του, στον Μανώλη Μποτωνάκη υπεύθυνο της βιβλιοθήκης και των ομάδων, πάντοτε παρών, συνεργάσιμος και αφανής, στον πατέρα Νικόλαο Ηλιάκη, που φροντίζει για έναν ποιοτικό ήχο στις εκδηλώσεις και βέβαια στους γονείς…
Σ? εκείνους που αφήνουν τα ακριβά τους γεννήματα με εμπιστοσύνη στην όποια πληροφορία μπορούμε να τους δώσουμε γνωστικά και συναισθηματικά, με αγάπη και ευθύνη.
Αυτά τα παιδιά, δεκτικά στον Πολιτισμό προσαρμοσμένο στο μυαλουδάκι τους…
Κι εκείνα “αντιδωρούν” τη δροσιά της αθωότητας, και την αγάπη τους, που θα κρατήσουμε στάλες ροδόνερου, το ντάλα του καλοκαιριού…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα