Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – D.T.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Deutsche Telekom είχε χθες το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντί-νου.
Μετά το πέρας της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης των δυο πλευρών ήταν οι διοικητικές αλλαγές στον Οργανισμό και η ατζέντα της Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ την προσεχή Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η κυβέρνηση θέτει θέμα παραίτησης του Π. Βουρλούμη από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και διεκδικεί την τοποθέτηση άλλου στελέχους κοινής αποδοχής. Πάντως σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί από κοινού ένα ενιαίο πρόσωπο στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου οι πλευρές θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε διαρχία με την τοποθέτηση προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στη θέση του προέδρου του ΟΤΕ.
Η διαδικασία επιλογής δύο προσώπων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς υπάρχει η δυνατότητα άσκησης βέτο τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τη γερμανική, και μάλιστα τρεις φορές. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο ο έλεγχος του οργανισμού περνά στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία εισηγείται για ψήφιση τα θέματα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στην επιτροπή, αν και Ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Τelekom θα έχουν από δύο εκπροσώπους, η ψήφος του διευθύνοντος συμβούλου θα είναι διπλή. Κατά συνέπεια και στις δύο περιπτώσεις οι Γερμανοί ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο στον Οργανισμό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις για τις κρίσιμες εκκρεμότητες του ΟΤΕ μεταξύ του Δημοσίου και της Deutsche Τelekom, αφορούν στις εργασιακές αλλαγές, στις περικοπές κόστους και στην μείωση προσωπικού που ετοιμάζεται να κάνει η Διοίκηση του οργανισμού, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα