Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν χθες συμμετέχοντες στο στήσιμο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (θέμα στο ένθετο: “Διαδρομές”) αναφέρουν:
“Όσες και όσοι Έλληνες και μετανάστες συμμετέχουμε στο στήσιμο του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, που οργανώνει το Κοινωνικό Στέκι ? Στέκι Μεταναστών, αφού διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ανακοίνωση μεταναστών που βάλλουν κατά του Φεστιβάλ, εδώ από το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, απαντούμε σε αυτούς που συνέταξαν το κείμενο αυτό.
Η ανακοίνωση αποτελεί επανάληψη όμοιου περιεχομένου ανακοινώσεων εν όψει και του προηγούμενου, 4ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, τότε που διάφοροι «άγνωστοι» με την υπογραφή «ενεργοί μετανάστες» στην πρώτη και μοναδική εμφάνισή τους στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης, το κατήγγελλαν και το κατηγορούσαν.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί επίσης «συμβολή-παρέμβαση» της γνωστής, στους κύκλους των κοινωνικών κινημάτων της πόλης μας ομάδας που αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από το Κοινωνικό Στέκι ? Στέκι Μεταναστών αφού απέτυχε να το ελέγξει και να το ποδηγετήσει, κάτω από την αποδοκιμασία διακοσίων και πλέον πολιτών που υπερασπίστηκαν ενυπόγραφα την αυτονομία του.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους δείχνει την ποιότητα και το ήθος των εμπνευστών της, τον τρόπο της σκέψης τους και αποτελεί συνειδητή προβοκάτσια σε βάρος του αντιρατσιστικού κινήματος και όλων των κοινωνικών κινημάτων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Επιπλέον δίνει τροφή σε κάθε είδους φασιστοειδή να καταφέρονται κατά του κινήματος και της ενότητάς του.
Εμείς, που αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας για την επιτυχία των εκδηλώσεων του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτού του είδους τις πρακτικές που είναι γεμάτες από άρνηση και εμπάθεια και δηλώνουμε ότι δεν θα ακολουθήσουμε τους εμπνευστές της στον κατήφορό τους?
Χανιά 25/6/2010
Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας
Ντούζγος ? Μούρτζος Δημήτρης, Βακόνδιος Νικόλαος ? Ιωάννης, Ισράμ Ματζαράκης, Γραβάνη Ελένη, Σαρρής Γιάννης, Αμπντού Σαλάμ Σαφάρ, Παπαβασιλείου Δημήτρης, Κοσάι Χασάν, Μωχάμαντ Αλή, Αντρέα Μίλαντ, Τσίγκου Μαρία, Εύδου Ζωή, Κάσεμ Χάμαντ, Κάσεμ Χάμαντ, Γιαννουλάκη Αθηνά, Αδαμάκης Κώστας, Τσουκάτος Γιάννης, Γεζουέ Δώρα, Βακονδίου Μαρία”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα