Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ

Μήνυση για κακοποίηση αλόγου, εξύβριση, προσβολή προσωπικότητας κ.ά.
κατέθεσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”, όπως αναφέρεται σε χθεσινή του ανακοίνωση.
Μήνυση όμως για εξύβριση κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ζώου εις βάρος της προέδρου του συλλόγου.
Το συγκεκριμένο θέμα ήταν η αφορμή για να ξενυχτήσει στην Αστυνομία η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη όπως και ο ιδιοκτήτης του αλόγου.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Δυστυχώς ο αμοραλισμός της κοινωνίας μας έχει φθάσει στο σημείο να διώκονται πολίτες Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, όπως είναι και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, επειδή προσπαθούν να βοηθήσουν, με όποιο προσωπικό, ψυχικό ή οικονομικό τίμημα την υπόλοιπη ζωή  στον πλανήτη μας, των ζώων, που τόσο βάναυσα κακοποιούνται από τους “ανθρώπους”. Ετσι ο σύλλογός μας οδηγήθηκε μέσω της προέδρου του, σε μήνυση, σύλληψη και κράτηση επειδή προσπάθησε να βοηθήσει ενα άλογο, κλεισμένο όσο και η ηλικία του, 3 χρόνια δηλαδή, και αλυσοδεμένο επίσης, σε ενα σκοτεινό και βρώμικο στάβλο, μετά από καταγγελία την οποία είχε για τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου, οι οποιες οχι μόνο επιβεβαιώθηκαν από εμάς αλλά και ομολογήθηκαν από τον “άνθρωπο” που το είχε κλεισμένο επί 3 χρόνια στην ειδική κτηνίατρο, που τελείως δωρεάν, εθελοντικά και συμβουλευτικά θελήσαμε σαν σύλλογος να δει το άλογό του.
Το επιχείρημά του, ότι του έδινε φαγητό και νερό, δεν αναιρεί την κακοποίησή του επί 3 χρόνια, που μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα το δύστυχο ζώο, εκτός των άλλων προβλημάτων.
Και οι φυλακισμένοι στις φυλακές έχουν νερό και φαγητό, αλλά είναι φυλακισμένοι Ας σημειωθεί ότι εκείνη την ημέρα, με την συγκεκριμένη εθελόντρια κτηνίατρο ιπποειδών, επισκεφθήκαμε  πάνω από 30 άλογα, τα  οποία εξέτασε  λεπτομερειακά και παρείχε συμβουλές στους ιδιοκτήτες μας και δεχτήκαμε τις ευχαριστίες όλων”.
Στη συνέχεια ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου κάλεσε “το 100, και έτσι η πρόεδρος του συλλόγου μας συνελήφθη και κρατήθηκε στο Α.Τ. Χανίων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες” και συνεχίζει ο Σύλλογος: “Εννοείται βέβαια ότι μήνυση για κακοποίηση ζώου, για εξύβριση και προσβολή προσωπικότητας και απειλητικές διαθέσεις, κατέθεσε ταυτόχρονα και ο σύλλογός μας με αποτέλεσμα και την δική του σύλληψη και κράτηση, μέχρι την στιγμή που παρενέβη η εισαγγελέας υπηρεσίας, η οποία  και έδωσε και εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του συλλόγου μας”.
Καταλήγοντας ο Φιλοζωικός Σύλλογος αναφέρει ότι δεν πτοείται από τέτοιες μηνύσεις και συμπληρώνει: “Κατηγορηματικά  δηλώνουμε ότι, προκειμένου να σώσουμε την ζωή ενός ανθρώπου όπως και ενός ζώου θα το πράξουμε  ακόμη και αν χρειαστεί  να “πηδήσουμε ενα μπεντενάκι”, ένα συρματόπλεγμα  ή να μπούμε σε ένα χωράφι -δήθεν παραβίαση ιδιωτικού χώρου-   και υπάρχουν σχετικές νομικές διατάξεις που μας καλύπτουν”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα