Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Την προώθηση ενός σήματος ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή εξήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο για την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής.
Όπως σημείωσε η κα Μπατζελή η δημιουργία ενός εθνικού σήματος για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη: «εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας, συμβολή στην αναγνωρισιμότητα τους και βεβαίωση του τόπου προέλευσης και της χώρας καταγωγής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας».
«Οι Γεωγραφικές Ενδείξεις αποτελούν μια πολύτιμη τοπική, εθνική ταυτότητα, ένα διαβατήριο ποιότητας στην παγκόσμια αγορά, που θα υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται και φέτος, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η μεγάλη κατηγορία των τροφίμων, στις εξαγωγές μας.
Η κατηγορία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% των συνολικών εξαγωγών και παρουσιάζει αύξηση σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία 2,1% σε ευρώ και 8,5% σε δολάρια. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα