Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ

Παρίσι
Νέα προβλήματα για την κυβέρνηση Νικολά Σαρκοζί, προκαλεί η εμπλοκή του υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ σε οικονομικό σκάνδαλο, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει συνεχή “πυρά” εναντίον του.
Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται η περιουσία της πλουσιότερης Γαλλίδας και κληρονόμου της L?Oreal, της 87χρονης Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία είχε πέσει θύμα απάτης ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, υπόθεση που αυτές τις ημέρες εξετάζεται από τη δικαιοσύνη.
Στη διάρκεια της δίκης αυτής, ενεπλάκη το όνομα της συζύγου του Βερτ που εργάστηκε σε υψηλή θέση σε εταιρεία που διαχειρίστηκε την περιουσία της Μπετανκούρ, η οποία είχε μέρος της περιουσίας της σε off-shore εταιρείες την ώρα που ο υπουργός έδινε νομοθετικό αγώνα κατά της δράσης τους.
Ωστόσο, δημοσιεύτηκαν και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες όπου ακούγονταν πρόσωπα κοντά στη Μπετανκούρ να περιγράφουν τις επαφές τους με το προεδρικό μέγαρο. Ακόμη, γινόταν αναφορά για χρηματική ενίσχυση της Μπετανκούρ προς το UMP, το κόμμα του Σαρκοζί, κάτι που παραδέχτηκε το κόμμα, αν και ανέφερε ότι περιορίστηκε στο νόμιμο όριο των 7.500 ευρώ.
Ο υπουργός, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης τον εαυτό του και τόνισε ότι ποτέ δεν έδωσε οδηγίες στην Εφορία για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας L?Oreal. «Είμαι ακέραιος, εγώ και η Φλοράνς (η σύζυγός του)», υπογράμμισε. Ωστόσο, η αντιπολίτευση ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα