Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΤΗ ΤΖΑΜΑΪΚΑ

Κινγκστον
Στα χέρια της αστυνομίας της Τζαμάικα έπεσε ο φερόμενος σαν μεγαλέμπορος ναρκωτικών Κρίστοφερ Κόουκ την ώρα που μετέβαινε, όπως υποστήριξαν οι άνθρωποι που τον συνόδευαν, στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να παραδοθεί.
Η παράδοση του 42χρονου Κόουκ στις Αρχές, που τον εντόπισαν σε σημείο ελέγχου σε δρόμο του Κίνγκστον, ήταν ειρηνική. Συνοδευόταν από ιερέα, ο οποίος εξήγησε ότι ο Κόουκ προετοίμαζε την παράδοσή του στην πρεσβεία γιατί δεν εμπιστευόταν την αστυνομία.
Η σύλληψη του Κόοουκ, ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων, προκάλεσε σφοδρές συγκρούσεις στη συνοικία Τίβολι Γκάρντενς, φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Κίννγκστον, ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία και ένοπλες συμμορίες. Περισσότεροι από 70 ανθρώπων σκοτώθηκαν σε αυτά τα επεισόδια.
Εκτός από τις κατηγορίες στις ΗΠΑ, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Κόουκ να αντιμετωπίσει και κατηγορίες για το θάνατο δύο αστυνομικών και ενός στρατιώτη κατά τα επεισόδια του Μαΐου κατά την προσπάθεια σύλληψής του.
Από τις ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών. Η έκδοσή του ζητούνταν επίμονα αλλά η κυβέρνηση της Τζαμάικας τον κάλυπτε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κόουκ ήταν υποστηρικτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος ενώ υποστηρίζονταν και από τους κατοίκους των συνοικιών τους οποίος βοηθούσε, όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι, με πολλούς τρόπους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα