Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ

Ουάσινγκτον
Την απομάκρυνση του επικεφαλής των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγού Στάνλει Μακ-Κρίσταλ, αποφάσισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, οργισμένος από τα προσβλητικά σχόλια του στρατηγού για την κυβέρνηση.
Ο Μακ-Κρίσταλ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Rolling Stone”, χλεύαζε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εφκράσει τον προβληματισμό του για τη στρατηγική που ακολουθείται στο Αφγανιστάν. «Θα με ρωτήσετε για τον Τζο Μπάιντεν; Ποιος είν’ αυτός;», φέρεται να ρώτησε ο στρατηγός. Στη συνέχεια, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του αντιπροέδρου, πρόσθεσε: «Μήπως είπατε Bite me;». Παράλληλα, ο στρατηγός είπε ότι αισθάνθηκε “προδομένος” από τον Καρλ Έικενμπερι, τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Καμπούλ σε μια συζήτηση που έγινε πέρσι στο Λευκό Οίκο με θέμα τη στρατηγική στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τη θέση του στρατηγού Μακρίσταλ αναλαμβάνει ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης στο Ιράκ .


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα