Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ
Κατασχέθηκαν 163 κιλά γιαούρτι

Αθήνα
Στην κατάσχεση 163 κιλών γιαουρτιού, ακατάλληλου για κατανάλωση, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, προχώρησαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τους ελέγχους τους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Ειδικότερα πρόκειται για 816 τεμάχια γιαούρτι αγελάδος 2% με την επωνυμία Μανδρέκας ΑΕ, σε δείγματα των οποίων ανιχνεύθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις αυξημένος αριθμός μυκήτων. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας προχώρησαν σε δεσμευτική δειγματοληψία και αποστολή των δειγμάτων για μικροβιολογική εξέταση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας μετά από επικοινωνία και ενημέρωση από το Τζάνειο Νοσοκομείο που με τη σειρά του είχε ενημερωθεί από άλλο κρατικό νοσοκομείο για ύπαρξη μυκήτων σε παρτίδα ίδιων γιαουρτιών. Μετά την έκδοση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Φόβοι για ρύπανση

Αλεξανδρούπολη
Ανησυχία στον Νομό Έβρου, προκάλεσε ανακοίνωση της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, ότι σημειώθηκε σημαντική βλάβη ή βιομηχανικό ατύχημα στις διαδικασίες εξόρυξης και εμπλουτισμού του συγκροτήματος επεξεργασίας μεταλλευμάτων Assarel Medet, περίπου 60 χλμ., ΒΔ της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία. Αποτέλεσμα αυτού σύμφωνα με την πληροφόρηση που ήρθε από το διαδίκτυο, ήταν η απόρριψη ποσοτήτων από έντονα τοξικές – δηλητηριώδεις ουσίες και βαρέα μέταλλα στον ποταμό Μπάνσκα Λούντα Γιάνα, ο οποίος εκβάλει στον ποταμό Έβρο, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού λόγω των καταρρακτωδών βροχών. Ιχθυολόγοι του τμήματος Αλιείας της Νομαρχίας Έβρου, πραγματοποιούν έρευνες για ύπαρξη νεκρών ψαριών χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει πρόβλημα. Παράλληλα έγιναν δειγματοληψίες από διάφορα σημεία του ποταμού, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας. Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του ΔΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεόδωρος Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση του ποταμού, η οποία θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή. Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντινομάρχης Έβρου Μιχάλης Κογιομτζής, τόνισε ότι «η μοναδική ενημέρωση που είχαμε για το θέμα ήταν μια ανακοίνωση της οικολογικής εταιρείας, ενώ επίσημα από τις βουλγαρικές αρχές δεν υπήρξε κάτι σχετικό».

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Προκαταρκτική εξέταση για τις προμήθειες στην υγεία

Αθήνα
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή τις καταγγελίες του Ανδρέα Βγενόπουλου για προμήθειες στον χώρο της υγείας.
Τόσο σε δημοσιεύματα του Τύπου όσο και σε δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου γίνεται αναφορά σε αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις στο χώρο της υγείας. Μάλιστα ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε τα δεδομένα στην υπόθεση, σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό της Siemens.
Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα κ. Αντώνη Ελευθεριάνο τη διενέργεια της έρευνας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα