Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σειρά αιφνιδιαστικών επισκέψεων στην περιφέρεια προγραμματίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τον βαθμό ετοιμότητας των Σωμάτων Ασφαλείας. Ήδη, την Τρίτη, βρέθηκε στην Πάτρα για να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί με την παράνομη μετανάστευση στο λιμάνι της πόλης.
Το γεγονός αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα αρμοδιότητάς του.
Υποδεχόμενος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Μαθαίνω ότι αιφνιδιάσατε την Πάτρα», για να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Πήγα χθες αιφνιδιαστικά, χωρίς κανέναν, μόνος μου, στην Πάτρα για να δω τι γίνεται εκεί στο λιμάνι. Γιατί στο λιμάνι έχουν πολύ μεγάλη κρίση με τους μετανάστες. Αποφασίσαμε να κλείσουμε την έξοδο της χώρας για να στείλουμε ένα μήνυμα στους διακινητές, ότι “δεν θα περάσετε από την Ελλάδα, διακινώντας παράνομα κόσμο”. Και νομίζω ότι πάει καλά».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, αναφέρθηκε στο θέμα της πυρόσβεσης και του εθελοντισμού.
«Πήγα επίσης στην Πυροσβεστική, όπου τους βρήκα σε κάποια στιγμή που είχαν ένα περιστατικό. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Είναι ένα στοίχημα εφέτος να μην καούμε, να μην ξαναπάθουμε ζημιές όπως αυτές που πάθαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και θα είναι αυτό μια μεγάλη επιτυχία αν το κατορθώσουμε όλοι μαζί. Και πρέπει να σας πω ότι προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουν και οι πυροσβέστες, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός κόσμου από τον εθελοντισμό, ο οποίος όλο και αυξάνεται».
Ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε το γεγονός της αύξησης των εθελοντών, για να σημειώσει πως είναι κάτι πολύ σημαντικό και παρατηρώντας πως «στην Ευρώπη βασίζονται πολύ στον εθελοντισμό».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως οι εθελοντές είναι κυρίως νέοι άνθρωποι και σημείωσε: «Ξέρετε στη Γερμανία, που εσείς ζήσατε κιόλας, δεν υπάρχουν επαγγελματίες πυροσβέστες, εκτός από τις μεγάλες πόλεις. Είναι παντού εθελοντές, αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο νομοθετικό πάρα πολύ σημαντικό με κίνητρα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα