Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΜΠ. ΓΚΙΟΥΛ

Κωνσταντινούπολη
Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ συναντήθηκε χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών – μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αμπ. Γκιουλ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα.
Σημείωσε παράλληλα τη σημασία των συμφωνιών που υπογράφηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρέχει στην Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία και σημείωσε τη θέληση της Τουρκίας να ανταποδώσει με όποιο τρόπο μπορεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
«Η Τουρκία αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, ίσως και δυσκολότερα, γιατί δεν είχε την ευρωπαϊκή στήριξη το 2001, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει» είπε.
Υπέρ της ενίσχυσης των ελληνο – τουρκικών σχέσεων ο Ερντογάν
Την ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ανέδειξε εξάλλου ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
Ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα επιστρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το ιστορικό κτίριο του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον αποκλεισμό της Γάζας και ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Ερντογάν τις αποφάσεις που ομόφωνα πήρε πριν από δυο μέρες η Σοσιαλιστική Διεθνής, στην οποία αντιπροσωπεύονται και οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα