Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. ΜΟΝΤΙ:

Την πεποίθηση ότι σε περίπτωση επιτυχίας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής η Ελλάδα θα έχει συμβάλει περισσότερο στο Σύμφωνο Σταθερότητας απ? ότι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, εξέφρασεο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ανταγωνισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μάριο Μόντι.
“Κάποτε μπορεί να αξιολογούμε την κρίση στην Ελλάδα ως τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της Ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης και του ευρώ”, εκτίμησε, σημειώνοντας ότι έφερε μεγαλύτερη αποδοχή των κανόνων του παιχνιδιού. Όπως διευκρίνισε, το 2002 και το 2003 η Γερμανία και η Γαλλία είχαν υψηλά ελλείμματα, χωρίς να υποστούν κυρώσεις.
Η κρίση είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει έδαφος η ιδέα συντονισμού των προϋπολογισμών των κρατών – μελών της Ε.Ε. με τον Μ. Μόντι να εκτιμά ότι αποτελεί το πρώτο βήμα για την πολιτική ένωση της Ευρώπης.
Ο πρώην επίτροπος δικαιολόγησε την καθυστερημένη αντίδραση της Ε.Ε. στην κρίση, αναφέροντας ότι πρόκειται για 27 κράτη, ενώ για παράδειγμα στις ΗΠΑ, που είναι ένα κράτος, ο Μπαράκ Ομπάμα αντιμετώπισε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεών του.
Ο Μ. Μόντι διετέλεσε από το 1995 έως το 1999 επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς στην ΕΕ και από το 1999 έως το 2004, επίτροπος Ανταγωνισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα