Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Σύλληψη 42χρονου παιδόφιλου
Αθήνα
Στο δόκανο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 42χρονος καθηγητής Πληροφορικής, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, μετά από ενέδρα που του έστησαν Αμερικανοί πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τις αμερικανικές αρχές, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, παγίδεψαν τον 42χρονο, ο οποίος συνομιλούσε μέσω διαδικτύου, με Αμερικανίδα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, 5 και 7 ετών, και την “έπεισε” να τη συναντήσει στο Τέμπερ του Κολοράντο, προκειμένου να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά της.
Όταν όμως μετέβη στις ΗΠΑ, διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη, ότι συνομιλούσε στην πραγματικότητα με αμερικανούς πράκτορες, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.
Αμέσως μετά έγινε έρευνα στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα netbook και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 42χρονος παλαιότερα δίδασκε και σε σχολεία, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε πραγματοποιήσει ταξίδια σε περιοχές της γης, που εκτιμάται ότι σχετίζονται με παιδοφιλία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Κολοράντο.

ΝΕΑΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Στραγγάλισε και έθαψε
39χρονο στη Δράμα
Θεσσαλονίκη
Οι προσωπικές διαφορές, οδήγησαν έναν 20χρονο μαζί με τη φίλη του να στραγγαλίσουν και στη συνέχεια να θάψουν στο κοτέτσι της αυλής τους στους Σιταγρούς Δράμας, έναν 39χρονο άνδρα
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία το θύμα, κάτοικος Δράμας, είχε εξαφανιστεί στις 10 Ιουνίου και χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει ο 20χρονος με την ηλικίας 40 ετών φίλη του. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον ορνιθώνα της αυλής, θαμμένο σε βάθος 1,5 μέτρου το πτώμα του 39χρονου και συνέλαβαν το ζευγάρι.
Όπως προέκυψε στην προανάκριση ο 20χρονος πριν από έναν μήνα στραγγάλισε με σχοινί το θύμα και στη συνέχεια το έθαψε με τη βοήθεια της φίλης του, ενώ, όπως Ο 20χρονος κατηγορείται ακόμα ότι απέσπασε πιστωτική κάρτα του θύματος και πραγματοποίησε αναλήψεις χρημάτων από τράπεζα μετά τη δολοφονία, ενώ στην αυλή βρέθηκαν και δύο φυτά κάνναβις.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ληστεία σε Τράπεζα
Αθήνα
Με τη χρήση απειλητικού σημειώματος άγνωστος διέπραξε ένοπλη ληστεία στις 8.30 χθες το πρωί, στο υποκατάστημα της Eurobank, στη λεωφόρο Δεκελείας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο δράστης έδωσε το απειλητικό σημείωμα στον ταμία ζητώντας χρήματα και εκείνος του έδωσε 4.500 ευρώ. Ο δράστης πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Παράνομη η απεργία των ναυτεργατών  
Πειραιάς
Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Πειραιά την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για σήμερα δύο ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και “Στέφενσον”.
Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ αρκετοί ναυτικοί είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να εργαστούν, καθώς την απεργία δεν την είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αλλά τα δύο συγκεκριμένα σωματεία.
Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά τα δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά.

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Συμμετοχή αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Αθήνα
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σε σχετική ανακοίνωση ζητά να ανακληθούν «τα σκληρά και άδικα μέτρα που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, υποθηκεύουν το μέλλον, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και ανατρέπουν οικογενειακούς προγραμματισμούς».
Εξάλλου, συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Αθήνα η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα αντιδρούν στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό τους καθεστώς και μιλούν για εργασιακό μεσαίωνα.
Συλλαλητήριο ενάντια στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο νέο Ασφαλιστικό θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ σήμερα, Τετάρτη, στο κέντρο της Αθήνας και σε 60 ακόμη πόλεις.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία για τη Σχολή Τυφλών
Θεσσαλονίκη
Καθιστική διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος, πραγματοποίησαν μπροστά στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης από τις 10.00 έως τις 11.00 χθες το πρωί, πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν το τελευταίο δίμηνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης λόγω της συσσώρευσης των χρεών της.
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Νικόλαος Μουζακίδης, τα χρέη της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαΐου είχαν φτάσει στις 700.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να καλύψει το ίδρυμα τις ανάγκες του και να μη πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Η μόνη λύση για το πρόβλημα είναι η δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών, πρόσθεσε ο κ Μουζακίδης. Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών είναι η εξασφάλιση του αυτόνομου χαρακτήρα της Σχολής Τυφλών, η εξασφάλιση του εκπαιδευτικού και προνοιακού χαρακτήρα της και η κάλυψη του ελλείμματός της.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
Απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του ΙΚΑ
Αθήνα
Οικονομική ζημία, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, είχαν προκαλέσει στο ΙΚΑ με τη δράση τους τρεις απατεώνες που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής με τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ? επάγγελμα και κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά από καταγγελίες του ασφαλιστικού οργανισμού, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της έρευνας διαπίστωσαν ότι τρεις κατηγορούμενοι είχαν κατασκευαστική εταιρεία, η οποία, παρά το γεγονός ότι κήρυξε πτώχευση, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την 30-1-2006, συνέχισε να υποβάλλει μέσω διαδικτύου, έως και την 12-11-2009, Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.) για τα 197 άτομα, που υποτίθεται ότι εργάζονταν σ? αυτήν, χωρίς όμως να πληρώνει τις αντίστοιχες εισφορές, ως όφειλε, στο ΙΚΑ.
Όπως διαπιστώθηκε οι φερομένοι ως εργαζόμενοι της εταιρείας, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εργάζονταν σε διάφορες άλλες εμπορικές εταιρείες.
Σε έρευνα που διεξήγαγαν Αστυνομικοί στα λογιστικά γραφεία, κατασχέθηκαν δέκα σκληροί δίσκοι Η/Υ, καθώς και έντυπο υλικό που αποδεικνύει την παράνομη δράση των ανωτέρω.
Η οικονομική ζημία που διαπιστωμένα έχει υποστεί ο Ασφαλιστικός Οργανισμός από τη δραστηριότητα των τριών κατηγορουμένων και μόνο για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ανέρχεται σε 411.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αποδοχές, λόγω της πλασματικής ασφάλισης των υπαλλήλων.
Σε εξέλιξη είναι, από αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ, η πλήρης διερεύνηση και καταγραφή της συνολικής ζημιάς, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ελλιπής η υποδομή πρόσβασης των ΑμΕΑ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Η ζωή για μερικούς ανθρώπους έχει σίγουρα περισσότερες δυσκολίες από ό,τι για κάποιους άλλους. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα άτομα με αναπηρία, χρόνια τώρα, ξεπερνούν με αξιοπρέπεια όλες αυτές τις δυσκολίες, αν και σε πολλές περιπτώσεις τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Τώρα που το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και ο υδράργυρος αγγίζει τις υψηλές θερμοκρασίες, σύσσωμο το Ρέθυμνο έχει ξεχυθεί στις παραλίες. Είναι όμως για όλους τους ανθρώπους το ίδιο εύκολο να απολαύσουν τις μικρές χαρές της θάλασσας; Δυστυχώς όχι, αφού παρά το γεγονός ότι στην παραλία του Ρεθύμνου έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για να υπάρχει η υποδομή ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση των ΑμεΑ, ακόμα αυτή παραμένει ελλιπής λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του δήμου, με αποτέλεσμα τα έργα να μην είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Νομού Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Τσαχάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως στην παραλία του Ρεθύμνου ήδη υπάρχουν ράμπες που κατεβαίνουν στη θάλασσα ανά περίπου 100 μέτρα και ξύλινοι διάδρομοι στην άμμο, τονίζοντας όμως πως αυτά δεν είναι αρκετά καθώς, όπως εξήγησε, “ένα άτομο με αναπηρία χρειάζεται χημική τουαλέτα και ένα ειδικό αμφίβιο γερανάκι με τη χρήση του οποίου το άτομο αυτό θα μπορεί να μπαίνει στη θάλασσα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα