Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γραφειοκρατία αθάνατη…

Η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία πλήττει τώρα και την έβδομη τέχνη. Ο δημοτικός κινηματογράφος: “Κήπος” παραμένει κλειστός και ο επί 24 χρόνια τεχνικός του Τάσος Μποτσαράκης δεν έχει δουλειά λόγω… ΑΣΕΠ!
Ο λόγος; Μια διάταξη του ΑΣΕΠ σύμφωνα με την οποία επειδή έχει συμπληρώσει 24 μήνες στην ίδια δουλειά δεν μπορεί να συνεχίσει!
Ο κ. Μποτσαράκης είναι σήμερα 50 χρόνων. Πρωτοεργάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων στο ιστορικό σινεμά των Χανίων: “Ολύμπια”. Στη συνέχεια ανέβηκε στην Αθήνα όπου επίσης εργάστηκε ως τεχνικός προβολής σε κινηματογράφους.
Και το 1987 επέστρεψε στα Χανιά και εργάστηκε στον “Κήπο” έπειτα από πρόταση του τότε υπεύθυνου του δημοτικού κινηματογράφου.
“Από τότε δεν υπήρχε ούτε ένα θερινό βράδυ που να απουσίαζα από τη θέση μου. Πάντα ήμουν στο καθήκον. Δεν ήξερα πως είναι τα καλοκαιρινά Χανιά εκτός κινηματογράφου. Και τώρα στα 50 μου χρόνια με διώχνουν”, μας λέει.
Ο κ. Μποτσαράκης τηλεφώνησε στο ΑΣΕΠ. Η απάντησή τους; “Εφόσον έχω κλείσει 24 μήνες δουλειάς δεν έχω δικαίωμα να ξαναεργαστώ. Μα είναι δυνατόν; Δεν αναγνωρίζουν τίποτα;”.
Τηλεφώνησε και στο σωματείο του, απ’ όπου του απάντησαν ότι “εφόσον πρόκειται για διάταξη του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα”.
“Τι θα κάνω τώρα στα 50 μου”, ρωτά. Και εν τω μεταξύ ο Κήπος των μαγευτικών βραδιών παραμένει κλειστός!!!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα