Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Τεχεράνη
Ο επικεφαλής του αντάρτικου σουνιτικού κινήματος Τζουνταλάχ του Ιράν, Αμπντουλμαλέκ Ριγκί, απαγχονίστηκε χθες το πρωί, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA στην Τεχεράνη. Ο Ριγκί κατηγορείτο για πολυάριθμες επιθέσεις στην επαρχία Σιστάν – Μπαλουχιστάν.
Η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να δοθεί κάποια πληροφορία για την εξέλιξή της. Οι αρχές του Ιράν είχαν εξ άλλου αποφασίσει να δικάσουν τον Ριγκό στην Τεχεράνη και όχι στην επαρχία Σιστάν – Μπαλουχιστάν.
«Ο επικεφαλής της ένοπλης αντεπαναστατικής ομάδας που δρούσε στα ανατολικά της χώρας ήταν υπεύθυνος για ένοπλες επιθέσεις εναντίον του στρατού και των υπηρεσιών επιβολής της τάξης όσο και απλών πολιτών, για φόνους», σύμφωνα με ανακοινωθέν της εισαγγελίας στην Τεχεράνη.
«Καταδικάστηκε σε θάνατο από επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης στο οποίο προέδρευε ο δικαστής Τοχίντι, αφότου κρίθηκε ότι ήταν “μοχαρέμπ” [εχθρός του θεού]», ανέφερε το ανακοινωθέν.
Κατά την εισαγγελία «η τρομοκρατική οργάνωση Τζουνταλάχ [“Στρατός του Θεού”], υπό την διοίκηση από το 2003 του Αμπντουλμαλέκ Ριγκί, ευθύνεται για 35 απαγωγές Ιρανών και ξένων τις δολοφονίες 154 μελών των υπηρεσιών της τάξης και απλών πολιτών και τους τραυματισμούς 320 ατόμων».
Ο αδελφός του ηγέτη της Τζουνταλάχ, Αμπντουλχαμίντ Ριγκί, είχε εκτελεστεί την 24η Μαΐου του 2009.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα