Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΟΖΙ

Παρίσι
Σαφείς αιχμές κατά των πολιτικών επιλογών του Νικολά Σαρκοζί άφησε ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν κατά την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του νεοσύστατου κεντροδεξιού κόμματός του, “Δημοκρατίας της Αλληλεγγύης”. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, επιχειρεί να καταφέρει πλήγμα στην υποψηφιότητα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, στις εκλογές του 2012.
Μία υποψηφιότητα του ντε Βιλπέν στις επόμενες προεδρικές εκλογές θα μπορούσε να διχάσει το συντηρητικό στρατόπεδο, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διαφωνίες που υπάρχουν στους κόλπους του κόμματος UMP, του Νικολά Σαρκοζί.
Ο Ντε Βιλπέν, ένας αριστοκράτης πρώην διπλωμάτης, είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Σαρκοζί στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης. Η δημιουργία του κόμματος Republique Solidaire, που είχε ανακοινωθεί από τον Μάρτιο, συμπίπτει με μία περίοδο που ο Σαρκοζί βλέπει να μειώνονται συνεχώς τα ποσοστά της δημοτικότητάς του.
Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του, ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν επέκρινε τη «διευρυνόμενη διαφορά μεταξύ των λόγων και των πράξεων, μεταξύ του τι ζουν στην πραγματικότητα οι Γάλλοι πολίτες και του τι πιστεύουν οι ηγέτες τους».
Ο Ντε Βιλπέν προσπαθεί να παρουσιάσει την εικόνα μίας πιο κοινωνικά υπεύθυνης συντηρητικής παράταξης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να αυξηθούν τα εισοδήματα και να επιβληθούν φόροι στις επιχειρήσεις.
«Αν δεν προσέξουμε, η ανυπομονησία θα γίνει οργή και η οργή θα εξελιχθεί σε βία», προειδοποίησε ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, μιλώντας σε περίπου 6.000 υποστηρικτές του, προσθέτοντας ότι επισκεπτόμενος τη χώρα συνάντησε ανθρώπους «κουρασμένους και θυμωμένους».
Η είσοδος του Ντομινίκ Ντε Βιλπέν στην κούρσα για την προεδρία θεωρείται άλλη μία ένδειξη ότι ο Σαρκοζί, του οποίου η επανεκλογή εθεωρείτο σχεδόν βέβαιη, τελικώς δεν θα έχει καθόλου εύκολο προεκλογικό αγώνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα