Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΜΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Τις αντιδράσεις του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης προκάλεσε η αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών εν μέσω της εξεταστικής περιόδου. Σε απόφασή του που κοινοποίησε στα ΜΜΕ ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι “μόλις δύο εβδομάδες πριν, ανακοινώθηκε στο σύλλογο φοιτητών του ΗΜΜΥ από τους καθηγητές του τμήματος η πρόθεσή τους για την αλλαγή στον τρόπο και στο περιεχόμενο διδασκαλίας αρκετών μαθημάτων του ισχύοντος προγράμματος σπουδών καθώς επίσης και η επιβολή προαπαιτούμενων μαθημάτων για τη συνέχιση της φοίτησης και τη λήψη πτυχίου.
Ο σύλλογος φοιτητών του ΗΜΜΥ συνεδρίασε άμεσα και εναντιώθηκε σε αυτή την προσπάθεια”.
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων “απαράδεκτο” να επιχειρείται η αναμόρφωση “την περίοδο της εξεταστικής”. Προσθέτει ότι αυτό γίνεται σε “μία χρονική περίοδο που ο σύλλογος φοιτητών είναι ανενεργός και είναι δύσκολο να συνεδριάσει, να πάρει θέση και να συζητήσει για το πρόγραμμα σπουδών και συνεπώς να μην έχει κανένα λόγο για το τι θα σπουδάζει και πώς θα το διδάσκεται”.
Καταλήγοντας ο Σύλλογος φοιτητών του τμήματος ΗΜΜΥ αναφέρει ότι “δεν πρόκειται να παρακολουθήσει αμέτοχος την καταστρατήγηση των πιο βασικών δικαιωμάτων του για τον τρόπο με τον οποίο σπουδάζει και αύριο θα κληθεί να δουλέψει. Θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μάχες της εποχής μας, δίνοντας το στίγμα ότι το μέλλον μας δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και υπουργείο, σε κανέναν πρύτανη, παράνομο ή μη, και σε κανέναν αντιδραστικό καθηγητή! Ανήκει σε μας και μόνο! Και εμείς είμαστε αυτοί που θα το διαμορφώσουμε με διεκδικήσεις και αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, και για μια κοινωνία που θα έχει ως κριτήριο ανάπτυξης την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας!”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα