Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Σταύρου Αρναουτάκη για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, σε μαραθώνια συνεδρίασή της, το περασμένο Σάββατο.
Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης έγινε και μια πρώτη αξιολόγηση όλων, σχεδόν, των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Οι υποψηφιότητες αυτές, ανά Δήμο, όπως ανακοίνωσε η Ιπποκράτους, είναι οι εξής:
? Δήμος Χανίων: Ευτύχης Δαμιανάκης, Γιάννης Κουλιεράκης, Χαράλαμπος Μπατάκης, Μανώλης Σκουλάκης.
? Δήμος Πλατανιά: Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη, Γιάννης Μαλανδράκης, Γιώργος Τσαγκαράκης.
? Δήμος Κισάμου: Γιώργος Μυλωνάκης, Φρόσω Σκουλάκη, Κώστας Χαρτζουλάκης.
? Δήμος Αποκόρωνα: Φερδινάνδος Μαρικάκης.
? Δήμος Καντάνου – Σελίνου: Γιώργος Δερμιτζάκης, Θανάσης Σοφιανός.
? Για τους Δήμους Σφακίων και Γαύδου δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες των κ.κ. Δαμιανάκη και Σκουλάκη δεν αξιολογήθηκαν, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ των κ.κ. Κουλιεράκη και Μπατάκη προκρίθηκε ο πρώτος, ο οποίος -όπως επισημάνθηκε- διαθέτει αυτοδιοικητική εμπειρία.
Παράλληλα, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ξεκαθάρισαν ότι τυχόν επιλογή ενός εκ των δύο βουλευτών για τον Δήμο Χανίων είναι μία πολιτική απόφαση, που θα πρέπει να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο από την Ιπποκράτους.
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τον περιφερειάρχη, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ προέκριναν, σε πρώτη φάση, αυτές του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη και της νομάρχου Ηρακλείου, Βαγγελιώς Σχοιναράκη και σε δεύτερη φάση τοποθετήθηκαν, κατά πλειοψηφία, υπέρ του κ. Αρναουτάκη.
Συζήτηση για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες δεν έγινε, καθώς τα ονόματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό αναμένεται να γίνει μετά την επιλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή τους, καθώς θα είναι οι αμεσότεροι συνεργάτες του.
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων για τη θέση του περιφερειάρχη από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Σταύρος Αρναουτάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου (βουλευτής Ηρακλείου) ισοψήφισαν.
Την ίδια ώρα, απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του περιφερειάρχη ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, γιατρός – καρδιολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μιχελογιαννάκης σημειώνει τα εξής: «Στην πρωτοφανή κρίση, του πολιτικού και κομματικού συστήματος που ζούμε, απαιτείται κυρίως ενότητα και τόλμη. Στην επαναστατική τομή του “Καλλικράτη” για την περιφέρεια, απαιτείται η κατά το δυνατόν διασφάλιση ενότητας, με επιλογή υποψηφίων αποδεκτών από όλους τους νομούς. Η δημιουργία περιβάλλοντος που να αποτρέπει το αντάρτικο, είναι απαραίτητη. Ο στιγματισμός που ζητήθηκε να υπάρξει, με επιλογή από τον Γιώργο Παπανδρέου, πρέπει να διασφαλιστεί χωρίς σκιές. Στην πείνα, στην ανεργία, στην ακρίβεια, θεωρώ προκλητική και πολυτέλεια, τη φιλοδοξία. Επειδή πιστεύω και τα πέντε παραπάνω, διευκολύνω τη διαδικασία αποσύροντας την υποψηφιότητά μου για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης».
Στους Δήμους του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς», υπερίσχυσαν σε μεγάλο ποσοστό πρόσωπα που είχαν τον έλεγχο των δεκαεπτά μελών της Νομαρχιακής, αν και υπήρξαν και εκπλήξεις.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον κ. Γιάννη Κουράκη (δήμαρχο Ηρακλείου), κανένας από τους νυν δημάρχους που διεκδικούσαν χρίσμα, δεν το έλαβε, παρά το γεγονός πως πολλοί από αυτούς στις προηγούμενες εκλογές στηρίχτηκαν επισήμως από το ΠΑΣΟΚ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα